Zamestnanca Univerzity Komenského v Bratislave obvinili zo zločinu prijímania úplatku
20 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Zamestnanca Univerzity Komenského (UK) v Bratislave obvinili zo zločinu prijímania úplatku. K spáchaniu trestného činu sa priznal, prejavil záujem o konanie o dohode o vine a treste.

Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Zuzana Drobová.

"Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry o ďalšom procesnom postupe vo veci rozhodne po ukončení vyšetrovania," priblížila s tým, že obvinenie osobe M. T. vzniesli ešte v stredu 19. apríla.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržal zamestnanca UK v stredu pri preberaní úplatku vo výške 20.000 eur. Úplatok si mal vyžiadať v súvislosti s preberacím konaním vykonaných stavebných prác na Prírodovedeckej fakulte a Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave.

Dekan Prírodovedeckej fakulty UK s okamžitou platnosťou obvineného odvolal zo všetkých riadiacich a koordinačných funkcií a odňal mu všetky príslušné poverenia. Univerzita vyhlásila, že odsudzuje akékoľvek prejavy korupcie.

NAKA zadržala zamestnanca UK pri preberaní úplatku vo výške 20.000 eur

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržal v stredu zamestnanca Univerzity Komenského (UK) v Bratislave pri preberaní úplatku vo výške 20.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

Úplatok si mal zamestnanec vyžiadať v súvislosti s preberacím konaním vykonaných stavebných prác na Prírodovedeckej fakulte a Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave. "Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodala hovorkyňa.

UK podľa vlastných slov poskytuje maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní. "Dekan Prírodovedeckej fakulty UK s okamžitou platnosťou zadržaného odvolal zo všetkých riadiacich a koordinačných funkcií a odňal mu všetky príslušné poverenia," informovala hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Univerzita vyhlásila, že odsudzuje akékoľvek prejavy korupcie. "Nechce byť v žiadnom prípade spájaná s akýmikoľvek pochybnosťami vo vzťahu k takémuto konaniu, a keď už k takémuto individuálnemu zlyhaniu prišlo, záleží nám na korektnom vyšetrení a vyvodení dôsledkov," dodala Miller s tým, že ďalšie kroky podniknú hneď, ako budú mať k dispozícii viac informácií.

NAKA zadržala zamestnanca UK pri preberaní úplatku vo výške 20.000 eur
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržal v stredu zamestnanca Univerzity Komenského (UK) v Bratislave pri preberaní úplatku vo výške 20.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik