Záhada na Kyjevom. Meteorit, ruská raketa, či UFO? (VIDEO)
20 | 04 | 2023 I Milan Laca
Spadlo to a zmizlo. Čo vybuchlo včera na oblohe nad Kyjevom? 
Včera večer (19.4.2023) v Kyjeve a jehookolí ale aj na priľahlých územiach Bieloruska, bolo vidieť na oblohe jasný záblesk.

Verzie sa líšia - od meteoritu a spadnutého satelitu až po vojenský útok a dokonca aj UFO.

Oficiálna verzia 

Ukrajinské úrady zatiaľ oficiálne ustálili na verzii pádu kozmického telesa. Bližšie však nič nehovoria a miesto dopadu neurčili.

Jasný blesk a siréna

Na oblohe nad Kyjevom bolo vidieť, ako sa odohrali  dva svetlé záblesky a niečo padalo šikmo k zemi.  Z rôznych uhlov pohľadu ľudia natočili mnoho videí. Výbuchy však nikto nepočul. Po čase vyhlásili v Kyjeve letecký poplach. Aj keď neskôr vláda  priznala, že žiadne vojenské ohrozenie nehrozilo a siréna bola zapnutá pre každý prípad. Alarm sa spustil asi po hodine. 

Záblesk nad Kyjevom

Videli to ďaleko

Záblesky zaznamenali aj v bieloruských mestách Gomeľ a Mozyr, asi 180-200 kilometrov od Kyjeva. To znamená, že je možné, že k výbuchu došlo v dostatočne vysokej nadmorskej výške. Ukrajinské vojenské úrady uviedli, že nepriateľské ciele nezbadali, ani ich nezostrelili. 

Verzie: od meteoru po UFO

Prvá verzia je, akcia ukrajinskej protivzdušnej obrany. O aktivite protivzdušnej obrany napísal aj vedúci Kancelárie prezidenta Andrij Jermak, tento príspevok však čoskoro zmazal. Neskôr verziu o protivzdušnej obrane oficiálne vyvrátili. 

Druhá verzia je, že  pri Kyjeve dopadol americký satelit. Okamžite o tom začali diskutovať, pretože na stránke NASA bol 19. apríla práve ohlásený plánovaný pád satelitu Rhessi na Zem. Mestská vojenská správa Kyjeva oficiálne oznámila, že zábleskom, ktorý obyvatelia Kyjeva videli, bol pád satelitu NASA. Túto verziu ale NASA čoskoro vyvrátila. Pád ich satelitu v Kyjevskej oblasti popreli. Webová stránka agentúry uviedla, že to bolo naplánované na 3:50 hod. kyjevského času. Záblesk na oblohe nad hlavným mestom Ukrajiny nastal oveľa skôr. 

VIDEO: Muskova Starship explodovala krátko po štarte
Obrovská raketa „Starship“ bez posádky od americkej spoločnosti SpaceX explodovala pri svojom prvom testovacom lete. Štart bol úspešný, ale odpojenie horného stupňa od nosiča zlyhalo. Raketa explodovala. Súkromná vesmírna spoločnosť Elona Muska... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Tretia verzia je pád meteoritu alebo iného kozmického telesa. Hlavné centrum špeciálnej kontroly pri ukrajinskej vesmírnej agentúre oznámiulo, že na Ukrajine včera večer o 21:57 došlo k "vysokoenergetickej akustickej udalosti". Je to „pravdepodobne spojené so vstupom kozmického telesa do hustých vrstiev atmosféry“. Neskôr Štátna vesmírna agentúra Ukrajiny uviedla, že najpravdepodobnejšou príčinou prepuknutia bol pád meteoritu z prúdu Lyríd.

Kam to spadlo? 

Ukrajinské úrady nehlásia nič o mieste, kde údajný meteorit spadol. Neexistujú ani správy o požiaroch alebo mimoriadnych udalostiach spôsobených dopadom. 

Ešte dve verzie

Nemajú však žiadne potvrdenie, ale aktívne sa o nich diskutuje na sociálnych sieťach. Buď je to nejaká vojenská udalosť, o ktorej nechcú hovoriť, alebo pristátie UFO. Americký Pentagon v ten istý deň informoval o výskyte UFO na Blízkom východe a v južnej Ázii. Dva prípady zaznamenali americké drony MQ-9 Reaper. Žiadna súvislosť medzi týmito udalosťami a údajným „kyjevským meteoritom“ však zatiaľ nebola preukázaná. O tom, že išlo o použitie akejsi zbrane (buď zo strany Rusov alebo Ozbrojených síl Ukrajiny), sa aktívne písalo na sociálnych sieťach. Na to však neexistujú žiadne dôkazy. Taktiež chýbajú informácie o spôsobenej škode.

Rusi možno pripravujú sabotáž proti členským štátom NATO
Podľa jednej správy sa v blízkosti krajín NATO nedávno objavilo veľké množstvo maskovaných ruských lodí. Podľa spravodajských úradníkov môžu tieto lode vykonávať prieskum a pripravovať sabotážne činy na mori. Nedávno bolo zverejnené video jedného z... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik