Rusi možno pripravujú sabotáž proti členským štátom NATO
20 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Podľa jednej správy sa v blízkosti krajín NATO nedávno objavilo veľké množstvo maskovaných ruských lodí. Podľa spravodajských úradníkov môžu tieto lode vykonávať prieskum a pripravovať sabotážne činy na mori. Nedávno bolo zverejnené video jedného z vozidiel.

The Telegraph uviedol, že správa európskych spravodajských agentúr hovorí, že nedávno V SEVERNOM MORI BOLO SPOZOROVANÝCH ASI 50 MASKOVANÝCH RUSKÝCH LODÍ.

Podľa spravodajských úradníkov sú tieto takzvané lode duchov často maskované ako rybárske lode, výskumné plavidlá, ale vo väčšine prípadov dokonca dostávajú ozbrojený sprievod. Účelom lodí môže byť mapovanie komunikačných a energetických prenosových vedení, ako aj energetických zariadení (napr. veterných elektrární) s cieľom ich neskoršej sabotáže.

K dispozícii bola aj mapa trasy lode, ktorá tiež ukazuje, že plavidlo sa zámerne plavilo v blízkosti veterných elektrární.

Člen obranného výboru Dolnej snemovne Tobias Ellwood pre The Telegraphpovedal, že by to mohlo predstavovať skutočnú hrozbu a že britské ozbrojené sily je potrebné rozšíriť.

"Jednoducho už nemôžeme brániť blízke vody námorníctvom, pozemnou armádou a letectvom v čase mieru, takže musíme expandovať," povedal.

Ako príklad The Telegraph poukázal na to, že britské námorníctvo koncom tohto roka pridá dve sofistikované prieskumné lode, ktoré by mohli pomôcť odhaliť podvodné hrozby.

Briti medzitým tiež varovali, že Rusko spustilo útok v kybernetickom priestore: Britské vládne komunikačné centrum (GCHQ) a minister vlády Oliver Dowden uviedli, že ruskí hackeri sa zamerali na Spojené kráľovstvo.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik