Keď odmieta rokovania...
21 | 04 | 2023 I Milan Laca

Newsweek: Zelenského neochota rokovať povedie k stratám pre Ukrajinu

Neochota ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského začať mierové rokovania, povedie k územným stratám krajiny. Byvalý americký veľvyslanec v Saudrskej Arábii David Rundell a bývalý politický poradca Ústredného velenia USA Michael Gfeller o tom píšu v článku pre magazín Newsweek.

Bez šancí

V článku píšu, že "Ukrajina má asi toľko šancí poraziť Rusko  ako Mexiko vyhrať vojnu so Spojenými štátmi." Podľa autorov predlžovanie konfliktu situáciu nezmení.

Ukrajinský expert o dátume konca vojny
Vojenský expert, plukovník Ozbrojených síl Ukrajiny v zálohe, Roman Svitana, označil dátum, kedy by mohol Vladimír Putin zastaviť vojnu na Ukrajine. Jeho odhad zverejnila agentúra unian.net. V Rusku stále viac deklarujú potrebu rokovaní s... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Príde kolaps

Odmietnutie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského priznať porážku a začať mierové rokovania, povedie Kyjev ku kolapsu. Autori sú pesimistickí. Územné ústupky Moskvy, podľa nich, nikto nepovolil, najmä vo vzťahu ku Krymu. Zelenského odmietnutie vyjednávať však viedlo k tomu, že teraz sú mierové podmienky pre Kyjev ešte menej priaznivé ako pred siedmimi mesiacmi, uvádza sa v článku Newsweek.

Moskva trvá na svojom

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov predtým hovoril na tému možných mierových rokovaní medzi ruskou a ukrajinskou stranou.Pripomenul, že sa môžu uskutočniť len vtedy, ak Kyjev vypočuje a zohľadní záujmy Moskvy.

Mierové iniciatívy

Tlačová tajomníčka Bieleho domu  Karine Jean-Pierre vyhlásila, že Spojené štáty nemajú konkrétne informácie o mierových iniciatívach francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na Ukrajine. Americká vláda, podľa nej počula o iniciatívach francúzskej strany, no nedostala od nej žiadne informácie. Agentúra Bloomberg, s odvolaním sa na svoje zdorje oznámila, že francúzsky prezident Emmanuel Macron sa chystá osloviť Čínu s plánom, ktorý by podľa jeho názoru mohol viesť k rokovaniam medzi Ruskom a Ukrajinou.

Platy ukrajinských vojakov sa budú meniť! TOĽKO ZAROBIA!
Zárobok 2500 eur za boj proti ruským silám na frontovej línii budú zarábať ukrajinskí vojaci. Ich mesačný plat bude vo výške 100-tisíc hrivien (2471 eur). Oznámilo to v stredu vedenie ukrajinských ozbrojených síl spoločne s platovými zaradeniami... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme