Titulky novín, ak by zatkli Putina na Slovensku
19 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

ICC so sídlom v Haagu vydal zatykač na Putina pre jeho kroky v súvislosti s inváziou na Ukrajinu, ktorá sa začala 24. februára 2022. Moskva by takýto pokus považovala za vyhlásenie vojny Rusku. Napríklad Maďarsko by Putina nezatklo,  ale za to na Slovensku, je to ako vždy inak. Europoslanec Milan Uhrík z hnutia Republika už vidí titulky "bulvárnych plátkov."

Titulky by vyzerali asi takto:

"SLOVENSKÁ POLÍCIA ZATKLA RUSKÉHO PREZIDENTAMomentálne sa nachádza v cele Obvodného oddelenia PZ - Petržalka stred, kde čaká na ďalšie vyšetrovacie úkony." Píše europoslanec Uhrík a približuje obraz ako by to asi na Slovensku vyzeralo. "Špeciálny prokurátor Lipšic pre Denník N potvrdil, že pripravuje návrh na väzobné stíhanie. Prezidentka Čaputová už vyhlásila, že celú udalosť vníma veľmi citlivo a k situácii sa čoskoro vyjadrí aj policajný prezident Hamran... "

Tvrdí, že to celé len podčiarkuje bizarnosť situácie do akej sa svet dostal. Bezzubý zatykač na ruského prezidenta dokazuje vlastne skôr bezmocnosť ako silu západu."Preto prosím, buďme realisti. Medzinárodné právo je momentálne v troskách a všetky veľmoci si aj tak robia, čo chcú. Jedinou nádejou pre menšie krajiny je obnova medzinárodného poriadku založeného na práve a rešpekte. Na to je však potrebná diplomacia, a nie rakety."

Putin "ukázal" prostredník Spojeným štátom
Business Insider: Ruský prezident Vladimir Putin ukázal USA prostredník, keď sa v Kremli stretol s čínskym ministrom obrany Li Shangfu „Rozhodnutie prijať Li bolo akýmsi prejavom vztýčeného prostredníka zo strany Spojených štátov, ktoré v roku... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme