ŠOKUJÚCE ODHALENIE! REFORMA SIETE NEMOCNÍC STOJÍ NA PODVODE
19 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

Človek by čakal, že keď ide o tak vážnu vec, akou je ochrana života a zdravia občanov, budú vládne rozhodnutia stáť na vážnych a hĺbkových analýzach. No títo diletanti pri moci si vystačili s "analýzou" à la Google mapy a ľuďom z regiónov dnes bez problémov klamú do očí o časovej dostupnosti zdravotnej starostlivosti! Erik Kaliňák (SMER-SSD) vo svojom videu prišiel s doslova šokujúcim odhalením.

"Dámy a páni v ruke držím absolútny dôkaz o tom, že tá úžasná reforma s názvom optimalizácia siete nemocníc, ktorá kradne ľuďom dostupnú zdravotnú starostlivosť je postavená na podvode. Tento dôkaz získal poslanec Prešovskej VUCky Ján Vook, ktorý dlhodobo bojuje, aby nemocnica vo Svidníku nebola zrušená a obyvatelia tohto regiónu nemuseli cestovať za lekárom takmer hodinu až do Bardejova. Čo je ako keby ste Bratislavčanom povedali, že ich nemocnica je tá v Trnave." Začína Erik Kaliňák (Smer-SSD) vo svojom videu. "Ide o vyjadrenie rektora Žilinskej univerzity, ktorá podľa ministerstva zdravotníctva vypracovala štúdiu časovej dostupnosti zdravotnej starostlivosti a na ktorej stojí celá optimalizácia siete nemocníc", doplnil.

Teraz pozorne počúvajte slova rektora:

Hneď v úvode zdôrazňujem, že štúdiu nie je možné interpretovať ako výsledky dopravného modelu pre stanovenie dostupnosti zdravotnej starostlivosti za reálnych dopravných podmienok na cestnej sieti. Bez dôkladnej analýzy reálnych časov a štatistík, nie je možné na základe teoretických dát urobiť tak vážne rozhodnutie akým je optimalizácia siete nemocníc.

Postavenie teoretických predpokladov na úroveň exaktného dopravného modelu a neodborná interpretácia výsledkov môže mať veľmi nepriaznivý dopad na pacienta a nie je možné na nej postaviť dostupnosť zdravotnej služby, čo do veľkej miery ovplyvnilo práve neadekvátne zadanie zo strany ministerstva zdravotníctva.

Opakujem nie je možné na nej postaviť dostupnosť zdravotnej služby. Toto je v normálnej krajine nemožné, ale Slovensko už majú tri roky v rukách nepripravení diletanti schopní všetkého, dokonca aj postaviť reformu zdravotníctva na sprostom podvode. A kto stál za celou prípravou tohto podvodu zvaného optimalizácia siete nemocníc? Oskar Dvořák dnes už expert pre zdravotníctvo Progresívneho Slovenska, ako inak v minulosti odchovaný mimovládkou Transparency international. Ak si niekto myslel, že s Progresívnym Slovenskom skončí chaos na Slovensku a príde zmena, tak práve naopak. Sú to tí istí ľudia ako Spišiak, Dvořák, Kršková, len v rúžovom a budú pokračovať v tom, čo tu máme dnes.

"Vyzývam Hegera, aby okamžite zastavil túto reformu, ktorá okráda Slovákom o dostupnú zdravotnú starostlivosť, pretože je postavená na sprostom podvode." Zakončil svoje video autor.

Viete KTO zaujíma Zuzanu Čaputovú?
"Slovensko v rozvrate, zdražovanie ničí ľudí, ukrajinská múka nám ohrozuje zdravie, vláda protiústavne zbrojí Ukrajinu...a čo rieši naša milovaná prezidentka?" Pýta sa hneď v úvode statusu poslanec Smeru Ľuboš Blaha. A má aj odpoveď! ZUZANU... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme