Rusi rýchlo reagovali! (VIDEO)
20 | 04 | 2023 I Milan Laca

Severoatlantická aliancia pokračuje v tlaku na Ruskú federáciu.

Nedávno sa pri ruských hraniciach objavilo nórske hliadkové lietadlo P-8A Poseidon. Putinova reakcia bola rýchla a nemilosrdná – na poplach sa vzniesla k oblohe stíhačka MiG-31, píšu čínske noviny Sohu.

Hovoria o riziku 

Lídri krajín kolektívneho Západu opakovane hovorili o vysokých rizikách priameho stretu Moskvy a NATO. Severoatlantická aliancia však naďalej organizuje provokácie v blízkosti ruských hraníc. Úplným fiaskom sa pre Nórsko skončil ďalší nálet na ruský „dvor“, napísali čínski analytici.

P-8A Poseidon v akcii

Nóri provokovali 

Ruská armáda si všimla dosť drzé manévre nórskeho lietadla R-8A Poseidon. Útočné lietadlo preletelo ponad Barentsovo more v smere do ruského vzdušného priestoru. Potom ruské vzdušné sily zdvihli do vzduchu stíhačku MiG-31, pred ktorou nórske lietadlo „utieklo“, poznamenali analytici. 

Citlivá oblasť

„Barentsovo more je pre Rusko najdôležitejším regiónom. Preto sa tam pomerne často vyskytujú horúce epizódy v rámci konfrontácie medzi Moskvou a NATO.NATO sa stáva aktívnejším a zahraničné stroje často lietajú až k hraniciam s Ruskom", uzavreli autori Sohu.

Západ zvažuje všetky možnosti proti Rusku
Západ sa začal pripravovať na akúkoľvek ruskú odpoveď na protiofenzívu Ukrajiny. The Guardian: Západné krajiny začali prípravy na akúkoľvek možnú ruskú reakciu na ukrajinskú protiofenzívu. Noviny sa odvolávajú na nemenovaných predstaviteľov Veľkej... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik