Krutá rana pre globalizmus a neoliberalizmus
20 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Nie, neľakajte sa komplikovaného titulku. Hudobník a komunálny politik, Marian Greksa na svojom profile na sociálnej sieti v statuse listuje v zaujimavej knižke. Píše sa v nej o tom, ako schudobneli európske štáty vrátane Slovenska po vstupe do Európskej únie.

„Nositeľ Nobelovej ceny za ekonomiku Joseph Stiglitz: Východná Európa je dvakrát chudobnejšia po vstupe do EÚ". Absolútnu „atómovú bombu“ o neoliberalizme vydal nositeľ Nobelovej ceny za ekonomiku Joseph Stiglitz. Oznámil, že východná Európa je minimálne dvakrát chudobnejšia, než by bola, keby nevstúpila do EÚ.“ Píše Marian Greksa.

Krutá rana

Toto je krutá rana pre najväčší úspech globalizmu a neoliberalizmu – vytvorenie najväčšej samostatnej ekonomiky na svete, ktorá pozostáva z 28 samostatných krajín, z ktorých niektoré majú spoločnú menu.

„Východná Európa“ je od začiatku 21. storočia veľkým prepadákom. V súčasnosti platí Západu a hlavne Nemecku 300 – 400 miliárd dolárov ročne,“ vysvetlil Steinitz.

Podľa vedca je východná Európa v typickom „zovretí domínií“ , známom aj z čias Rímskej ríše.

Toto je model pre krajinu, ktorá má byť kolonizovaná podplácaním elity.“

Princíp platný tisícročia

„Rimania nedobývali len légiami. Oveľa viac pozemkov bolo anektovaných pokojne. Išli, podplatili miestnych náčelníkov a z náčelníkov sa stali guvernérmi rímskych provincií.

„Vaše impérium je vaše a vďaka nemu môžete vyberať oveľa viac daní ako doteraz, t.j. je to spojenectvo elity s impériom na dojenie poddaných. Systém funguje po stáročia. Aplikovalo to napríklad aj Anglicko v Indii – tam v mene kráľovnej vyhlasovali maharadžov. A potom spolu vysávali obyčajných ľudí,“ vysvetlil Steinitz podľa Mariana Greksu.

Európska únia je presne taká istá

„V súčasnosti je EÚ presne taká istá. Západ, ale hlavne Nemecko podpláca miestnu elitu cez európske fondy. Elita vynucuje vstup štátov do EÚ a mení členstvo na absolútne náboženstvo, vrátane represie proti tomu, kto je proti nej.“

„Coming out, teda odchod sa stáva herézou, či kacírstvom. A krajina donútená k vstupu je vysávaná inými mechanizmami – vykupujú ju miestne monopoly, obchodné reťazce, uzatvárajú sa nerentabilné dlhodobé kontrakty, ktoré sa nedajú zmeniť pri zmene vlády a podobne,“ vysvetlil podľa Greksu Steinitz.

Východná Európa je brutálne vysávaná

Pred časom sa písalo o analýze CIA, podľa ktorej je východná Európa brutálne vysávaná za súčasného potlesku „vďaky“ za európske fondy.

Teraz vedec túto informáciu potvrdzuje. "Eurofondy a vysoko platené miesta v EÚ pre hŕstku úradníkov sú „úplatkom“ pre elitu. Na oplátku je trh príslušnej krajiny podmanený a podojený v prospech západných korporácií."

Deje sa tak cez dodávky elektriny, vody, vykurovania, cez západný tovar monopolizovaný v obchodných reťazcoch, cez ďaleko väčšie a pre miestne podnikanie nedosiahnuteľné rozpočty na reklamu, marketing, cez nákup médií atď. Pomer medzi fondmi a vyčerpanými trhmi je horší ako 1:10.“

Európa by na východe mohla byť dvakrát bohatšia

„Ak východná Európa vystúpi z EÚ mohla by byť dvakrát bohatšia. Minimálne!

Tým by sa spoločnosť upokojila a výrazne by sa znížil aj tlak na emigráciu, čo je ďalší spôsob ako ju vysávať. Západ prostredníctvom vyšších miezd odoberá najlepších špecialistov východu, a tým zväčšuje rozdiely,“ uzavrel nositeľ Nobelovej ceny podľa Mariana Greksu.

FICO: Už stačilo s dôvodom "LEBO UKRAJINA", už treba ochraňovať Slovensko!
Predseda Smeru-SSD Robert Fico na svoj facebook umiestnil video so zostrihom svojho prejavu na nedávnej tlačovej besede. Venoval sa problému s ukrajinským obilím a s geneticky modifikovanými plodinami, ktoré sa k nám z Ukrajiny mohli dostať. V... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik