Západ zvažuje všetky možnosti proti Rusku
19 | 04 | 2023 I Milan Laca

Západ sa začal pripravovať na akúkoľvek ruskú odpoveď na protiofenzívu Ukrajiny.

The Guardian: Západné krajiny začali prípravy na akúkoľvek možnú ruskú reakciu na ukrajinskú protiofenzívu. Noviny sa odvolávajú na nemenovaných predstaviteľov Veľkej Británie.
Jadrová vojna?

Predstavitelia Londýna  zaradili medzi možné varianty reakcie Ruska na takýto vývoj udalostí aj jadrové hrozby a kybernetické útoky. V článku sa píše, že počas summitu ministrov zahraničných vecí G7 v Japonsku britskí predstavitelia vyhlásili, že očakávajú, že Moskva zareaguje a „mali by byť pripravení na extrémnu akciu na udržanie ukrajinského územia“.

Zelenskyj žiada ďalšie zbrane: Za každý deň bez nich, umierajú Ukrajinci!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj znovu požiadal partnerov Ukrajiny – Američanov, Kanaďanov a ďalších, aby urýchlili dodávky zbraní a munície určených pre Ukrajinu. Za každý ďalší deň, keď partneri len konajú, platí Ukrajina svojimi životmi... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Moskva tápe...

Zdá sa, že Moskva si priznala, že jej sily by sa mohli čoskoro ocitnúť v defenzíve na Ukrajine, keďže to vyzerá, že ruská zimná ofenzíva sa spomaľuje. Ruská jadrová rétorika zjednotila ministrov G7, ktorí po dvojhodinovom stretnutí vydali vyhlásenie. V ňom odsúdili hrozby ako „neprijateľné“ a kritizovali Putinov plán na rozmiestnenie taktických jadrových zbraní v Bielorusku.

Dúfajú, že Rusko cúvne

Predstavitelia G7 uviedli, že v rozhovoroch o prístupe k ukrajinskému konfliktu prebehla „otvorená výmena názorov“, vrátane „vyhliadok do budúcnosti“ na skončenie vojny, o ktorej britský premiér Rishi Sunak povedal, že sa nakoniec skončí za rokovacím stolom. Zdroje z ministerstva zahraničia však naznačili, že jediným spôsobom, ako konflikt definitívne vyriešiť, by bolo, keby Putin stiahol svoje jednotky z Krymu a západ poskytol Kyjevu nástroje na dokončenie operácie, píšu The Guardian.

Že by pat?

Transatlantická skupina bývalých vysokých diplomatov a vysokých vojenských poradcov vyhlásila, že vojna na Ukrajine je na ceste k patovej situácii, pokiaľ Západ nevloží „všetko do toho“ a nezvýši svoju vojenskú podporu. Skupina uviedla, že „vyhlásenia o neochvejnej podpore“ nestačia a „akcie stále nezodpovedajú rétorike“.

A ešte raz samkcie 

Na samite G7 ministri opätovne potvrdili svoj záväzok „zintenzívniť, plne koordinovať a presadzovať“ sankcie proti Rusku. Súhlasili s lepšou koordináciou, aby sa zabránilo obchádzaniu opatrení a aby sa zamerali na tretie strany, dodávajúce zbrane Moskve.

Putin opäť navštívil jednotky na Ukrajine (VIDEO)
Ruský prezident Vladimir Putin v utorok skoro ráno navštívil veliteľstvo ruských jednotiek bojujúcich na Ukrajine. Je to od marca jeho druhá cesta na tamojšie územia ovládané Ruskom, informuje Breitbart. Druhýkrát Video zverejnené Kremľom a... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik