Putin opäť pohrozil Západu (VIDEO)
18 | 04 | 2023 I Milan Laca

Daily Mail: Putin vydal „desivé“ varovanie Západu kvôli Ukrajine.

Noviny označili prelet Tu-95 nad Tichým oceánom za Putinovo varovanie.

Opäť varoval
Let dvoch strategických raketových nosičov Tu-95MS nad Beringovým a Ochotským morom bol varovaním ruského prezidenta Vladimira Putina smerom k Západu, kvôli udalostiam na Ukrajine, napísal britský denník Daily Mail.
Cvičenia a demonštácie
"Vladimir Putin poslal dva jadrové bombardéry Tu-95MS do Beringovho mora a Ochotského mora, aby demonštroval Západu desivú silu. Ide o náhle cvičenia, hodnotené ako skúška bojovej pripravenosti uprostred napätia so Západom, v súvislosti s konfliktom na Ukrajine,“ píše sa v článku. Počas dĺhého leteckého hliadkovania, ktoré bolo zachytené aj na videozázname, tankovali bombardéry, určené na nukleárny útok z Il-78.
Poľsko pritvrdzuje
Poľsko podľa dokumentu, ktorý v utorok videla agentúra Reuters, predložilo návrh nového súboru sankcií proti Rusku za vedenie vojny proti Ukrajine. Vrátane zákazu dovozu ropy a diamantov, informuje The Guardian. Písomný návrh, ktorý bol podľa... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková
Čo sú to za stroje

Flotila Tu-95 je neoddeliteľnou súčasťou ruskej jadrovej zbrojnice. Lietadlá tiež použili na odpálenie ničivých neatómových rakiet, ktoré spôsobili na Ukrajine rozsiahle škody. Stalo sa to len niekoľko dní po tom, čo lietadlá Royal Air Force Typhoon zachytili ruské špionážne lietadlo a dvojicu bojových lietadiel, ktoré sa blížili k vzdušnému priestoru NATO nad Baltským morom, napísali noviny.. Lietadlá Tu-95 zo sovietskej éry, prezývané Medvede, prvýkrát vzlietli asi pred 70 rokmi.

Ruský bombardér TU95

Cvičenie

Na východe Ruska sa konajú cvičenia, ktoré zahŕňajú útočné ponorky a nácvik ostrej streľby. Čoskoro sa očakávajú ďalšie lety Putinových atómových lietadiel. Do previerky nasadili  aj ruské lietadlá Tu-22M3, informovala agentúra TASS. "Počas inšpekcie posádok Tu-95MS budú letecké hliadky.pokračovať," oznámila televízia Zvezda, ktorú riadi ruské ministerstvo obrany. Zdôraznili, že "všetky lety lietadiel s dlhým doletom sa vykonávajú v prísnom súlade s medzinárodnými pravidlami bez toho, aby sa porušili hranice iných štátov." Ruský minister obrany Sergej Šojgu Putinovi povedal, že „strategické raketové nosiče budú lietať do centrálnej časti Tichého oceánu, aby nacvičili  útoky na skupiny lodí fiktívneho nepriateľa“. Aký typ strategických bombardérov poletí na misiu, Šojgu nepovedal.

NATO sa chystá na vojnu na svojich hraniciach
New YorkTimes: NATO sa kvôli situácii na Ukrajine pripravuje na nepriateľské akcie na svojich hraniciach. Pre situáciu na Ukrajine sa NATO pripravuje na nepriateľské akcie na svojich hraniciach, píšu noviny The New York Times. Hrozba... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme