Na rane je Čína!
19 | 04 | 2023 I Milan Laca

Politico: USA ohlásili pripravenosť na „bezprecedentnú akciu“ proti Číne.

Biely dom je pripravený na „bezprecedentné opatrenia“ na obmedzenie amerických investícií v Číne. Píše o tom americký magazín Politico.
Chcú ich obmedziť

Administratíva prezidenta Joea Bidena sa, podľa článku, rozhodla pre takýto krok s cieľom obmedziť ekonomický a vojensko-technický rozvoj Číny. Po zavedení reštriktívnych opatrení budú americké spoločnosti povinné informovať vládu o svojich investíciách do čínskych podnikov.

Chcú mať istotu

"Chceme si byť istí, že sme všetko prediskutovali so spojencami, so zástupcami priemyslu, potom pristúpime k štandardným postupom pri práci na dekréte, ako predpisujú pravidlá," citoval denník Politico predstaviteľa prezidentskej administratívy.

Putin opäť pohrozil Západu (VIDEO)
Daily Mail: Putin vydal „desivé“ varovanie Západu kvôli Ukrajine. Noviny označili prelet Tu-95 nad Tichým oceánom za Putinovo varovanie. Opäť varoval Let dvoch strategických raketových nosičov Tu-95MS nad Beringovým a Ochotským morom bol... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Milan Laca

Čína chce udrieť?

Čína sa údajne pripravuje zasadiť tvrdý úder západnej ekonomike v reakcii na sankčný tlak zo strany Spojených štátov a Európskej únie. Peking má v úmysle zakázať dodávky kovov, vzácnych nerastov, na Západ. V článku sa tiež uvádza, že rozhodnutie obmedziť alebo zakázať dodávky lítia, kremíka a iných kovov vzácnych zemín do západných krajín kriticky neovplyvní čínsku ekonomiku, keďže nejde o významný zdroj príjmov pre štátny rozpočet.

Hrozba

Americké spravodajské služby označili tretie funkčné obdobie čínskeho prezidenta Si Tin-pchinga za najväčšiu hrozbu pre Washington. Čína, ktorá po celom svete čoraz viac spochybňuje Spojené štáty ekonomicky, technologicky, politicky a vojensky, zostáva bezprecedentnou prioritou, uviedla riaditeľka národnej rozviedky Avril Haynesová. 

Pokúšala sa poúčať, neuspela
Nemecká ministerka zahraničných vecí Baerbocková sa rozhodla dať v Číne „lekcie z demokracie“. Podľa ministra zahraničných vecí Qin Ganga si Čína neželá, aby jej prednášali na tému ľudských práv. Po rozhovoroch so svojou nemeckou kolegyňou... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik