Danko vyzýva Pellegriniho na stretnutie SNS, Hlasu-SD a Smeru-SSD (VIDEO)
18 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Andrej Danko vo videu na sociálnych sieťach vyzval na stretnutie sociálno-demokratické strany. „SaS a PS nesmú vládnuť,“ pripomína Danko.

Koncom marca Peter Pellegrini odmietol špekulácie, že by jeho Hlas-SD šiel do povolebnej koalície so stranami SaS a PS. Andrej Danko však registruje aj vyjadrenia vysoko postaveného člena Hlasu a bývalého veľvyslanca SR v USA Petra Kmeca, ktorý sa práve s těmito dvoma stranami názorovo zhoduje na 95 percent.

Danko preto už po niekoľký krát vyzval na spoločné rokovanie strany Hlas-SD a Smer-SSD. Ich lídri by mali podľa neho zahodiť vzájomnú nevraživosť a spoločne by mali zostaviť tieňovú vládu, ktorá by zabránila povolebnému chaosu. Danko tiež vysvetľuje, prečo berie SNS na kandidátku aj osobnosti zo strán, ktoré by sa inak nedostali mnohokrát ani len cez 3 percentá a tiež hovorí o tom, prečo je za pevnú ruku štátu.

Pripomenul Pellegriniho sľub

„Pomaly každý deň, na každej jednej tlačovej konferencii, a skoro v každej televíznej politickej diskusii počúvam, že Hlas chce údajne vytvoriť povolebnú koalíciu so stranami SaS a PS. Poviem to naozaj raz a navždy. Ak niekto nájde v histórii výrok, v ktorom ja, alebo Hlas tvrdí, že sa chystá vytvoriť povolebnú koalíciu so stranami SaS a PS, tak dostane výhru, v ktorej sa ja zaväzujem prísť mu pokosiť mojou vyžínačkou záhradu bez ohľadu na to, aká je veľká,“ sľuboval koncom marca rázne Pellegrini.

Peter Pellegrini NA ROVINU o povolebnej spolupráci
Peter Pellegrini (Hlas-SD) už má dosť rečí o tom, že sa jeho strana po voľbách mieni spojiť so stranami Sloboda a Solidarita a Progresívne Slovensko. Na sociálnej sieti preto vyslovil záväzok voči tomu, kto ho z výroku takomto možnom spojení... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Pellegrini, Fico, foto: Denník Dnes

Čo je najlepšia alternatíva

Andrej Danko v tejto súvislosti upozornil aj na vyjadrenia bývalého veľvyslanca Kmeca o najlepšej alternatíve a 95-percentnej zhode.

„Pán Pellegrini a pán Kmec. Najlepšia alternatíva je, aby Sulík, Matovič, Kollár vládli ďalej? Aby sa tu Čaputová rozdrapovala?,“pýta sa Danko rozhorčene a opakovane a verejne vyzval Petra Pellegriniho, aby sa stretli SNS, Hlas-SD a Smer-SSD.

Prečo by sa mali spájať?

Andrej Danko sa už niekoľkokrát vyjadril, že ak po voľbách nemá nastať chaos, musia sa spojiť najsilnejší hráči na politickom poli, ktorými sú aktuálne obe sociálno-demokratické strany. Tie aj s SNS by mali vytvoriť tieňovú vládu, ktorá by bola schopná ujať sa svojich povinností okamžite po voľbách.

„Ja verím, že Peter Pellegrini pochopí, že musí potlačiť svoje ego voči Smeru-SSD. Je tam veľká nevraživosť, takisto aj Robert Fico nesmie ísť cestou Vladimíra Mečiara,“ myslí si Andrej Danko.

Andrej Danko: Rešpektujme, neposluhujme
Slovenská národná strana prijala na svoju kandidátku členov strany Život-národná strana a Andrej Danko avizuje, že podobné dohody s ďalšími sú na dosah. To, kto bude na kandidátke, musí však prejsť všeobecným súhlasom ostatných. Danko nechce... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Aký to má význam?

Veľa ľudí Slovenskej národnej strane vyčíta, že sa spája so stranami, ktoré sú pod hranicou zvoliteľnosti, mnohé dokonca takmer s nulovými preferenciami. Danko ubezpečil, že ak budú v spájaní sa pokračovať, tak sa to odrazí aj na stúpajúcich preferenciách. SNS podľa neho chce zabezpečiť, aby neprepadli hlasy voličov, ktorí sa rozhodli pre menšie strany.

„Moja predstava je, zabojovať o čo najvyššie číslo a som presvedčený, že nás bude voliť veľa nerozhodnutých voličov,“ verí Andrej Danko v čo najlepší volebný výsledok.

Telegram / Andrej Danko | Andrej Danko (Slovenská národná strana)

Liberálny štát nefunguje

„Som zástanca pevného štátu. Takého, aký vidíme z hľadiska súdržnosti strán pri vládnutí napríklad v Maďarsku. Toto, čo je tu, je anarchia a liberálna demokracia je pre mňa nástroj na rozbíjanie štátu. Som zástupca tvrdého štátu, ktorý bude mať v rukách energetiku, alebo sieť nemocníc,“ odsudzuje Danko liberálny štát.

Andrej Danko: Heger nech sa vráti k vodke
Nedávno na tlačovej besede Andrej Danko (SNS) a Tomáš Taraba (Život-NS) informovali o tom, čo SNS avizovala už dlhší čas. Spojili sa na jednej kandidátke do predčasných volieb. Ambíciou Národniarov je dlhodobo spájanie menších politických... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik