Zelenskyj žiada ďalšie zbrane: Za každý deň bez nich, umierajú Ukrajinci!
18 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj znovu požiadal partnerov Ukrajiny – Američanov, Kanaďanov a ďalších, aby urýchlili dodávky zbraní a munície určených pre Ukrajinu. Za každý ďalší deň, keď partneri len konajú, platí Ukrajina svojimi životmi žien a mužov. Potom sa v myšlienkach vrátil do Slovjanska, na ktorý pred pár dňami Rusi udreli raketami S-300 a zavraždili mnoho ľudí. Informujú ParlamentníListy.cz.

Aktívnejší v poskytovaní zbraní a munície

Zelenskyj ľuďom popísal výsledky ďalšieho rokovania generálneho štábu. Prezident vraj chcel vedieť, ako je to s dostupnosťou munície pre armádu a jej výrobou v štátnych firmách aj v súkromných firmách. Potom sa premiéra Denysa Šmyhala spýtal, s akými výsledkami sa vrátil z Kanady a Spojených štátov. Na diaľku poďakoval do oboch krajín, že Ukrajine pomáhajú a budú ďalej pomáhať. Zelenskyj verí, že Ukrajine pomôžu aj ďalšie rokovania na základni Rammmstein v Nemecku.

„Agresor musí prehrať. A to je naša spoločná zodpovednosť s našimi partnermi – získať viac času na mier, to znamená byť teraz čo najaktívnejší v poskytovaní zbraní a munície, aby sme urýchlili naše spoločné víťazstvo,“ povedal Zelenskyj.

A pokračoval. „Podpísal som dekrét o udelení štátnych vyznamenaní našim vojakom. 127 vojakov ozbrojených síl... 68 z nich - posmrtne. Je veľmi dôležité si to uvedomiť: Zakaždým, keď počujeme, že sa sľubované dodávky zbraní oneskorujú, zakaždým, keď sa objavia pochybnosti o type zbraní pre Ukrajinu, o dostrele alebo iných kvalitatívnych vlastnostiach – zakaždým to znamená, že ukrajinskí vojaci pokladajú životy za to, aby sme tento čas mali... Čas, ktorý je venovaný na presviedčanie, aby sa dodávka potrebných zbraní predsa len uskutočnila.“

Čo nové na fronte? (VIDEO)
Intenzívne boje na frontovej línii medzi ruskými a ukrajinskými jednotkami neustávajú. Obe strany prinášajú denne protichodné informácie o úspechu svojich jednotiek. Ponúkame vám prehľad informácií zo 17.4.2023. Čo hlási Ukrajina -V utorok 17.... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Milan Laca

Sláva Ukrajine!

Vyzdvihol úsilie vojakov bojujúcich pri Bachmute, ktorí podľa Zelenského zasadili ruským agresorom tvrdé údery. Poďakoval vojakom z 5. samostatnej útočnej brigády a 80. samostatnej výsadkovej brigády, z 214. streleckého práporu, vojakom z 92. samostatnej mechanizovanej brigády a mnohým ďalším.

Potom sa v myšlienkach vrátil do Slovjanska, na ktorý pred pár dňami Rusi udreli raketami S-300 a zavraždili mnoho ľudí.

„Včera skončila v Slovjansku pátracia a záchranná operácia po útoku ruských teroristov na obytné domy. Chcem sa zmieniť o našich ľuďoch, ktorí spolu s kolegami na mieste urobili všetko, čo bolo možné... Napriek hrozbe opakovaných úderov a napriek všetkým ťažkostiam urobili všetko pre to, aby zachránili čo najviac životov. Ďakujem seržantovi Jaroslavovi Pletkovi, staršiemu seržantovi Viktorovi Herhelovi, staršiemu poručíkovi Bohdanovi Havrylovovi a podplukovníkovi Michailovi Zahnitkovi, všetkým, ktorí sa na tejto operácii podieľali. Ďakujem všetkým v skvelom tíme Štátnej pohotovostnej služby Ukrajiny, ktorí pracujú pre ľudí! Sláva našim vojakom! Večná pamiatka všetkým, ktorých ruský teror pripravil o život! Sláva Ukrajine!“ uzavrel.

 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Brusel ZÚRI: Poľsko, Maďarsko a Slovensko NEPOSLÚCHAJÚ!
Politici a predstavitelia Európskej únie sa obracajú na východné štáty Poľsko, Maďarsko a Slovensko za uvalenie zákazu dovozu na ukrajinskú poľnohospodársku produkciu, pričom zákazy odsúdili ako nezákonné a kontraproduktívne, píše POLITICO. Tieto... Čítať ďalej
18 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik