Všetky stíhacie lietadlá MiG-29 zo Slovenska sú už na Ukrajine
17 | 04 | 2023 I Ivan Mihale

Slovensko už odovzdalo Ukrajine všetkých 13 avizovaných stíhacích lietadiel MiG-29. Po štyroch kusoch, ktoré boli prepravené v marci tohto roka, ukrajinským silám úspešne odovzdalo aj ostatných deväť kusov. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kakaščíková.

"Presun bol realizovaný po zemi s ohľadom na čo najväčšiu bezpečnosť, opäť obrovská vďaka všetkým zapojeným zložkám, pretože v takýchto prípadoch ide naozaj o dôležitú a náročnú logistickú operáciu," vyzdvihol dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď.

Lietadlá MiG-29 predstavujú podľa Naďa významnú podporu Ukrajiny pri jej obrane proti ruskej vojenskej agresii a pri ochrane ľudských životov. "Na rozdiel od nášho suseda, pre nás boli tieto lietadlá nepoužiteľné. Robíme správnu vec," dodal.

Darovanie 13 stíhačiek MiG-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub je predmetom medzivládnej dohody medzi Slovenskom a Ukrajinou, ktorú v marci schválila vláda.

FICO: EÚ by mala robiť všetko pre MIER na Ukrajine a nie prijímať NEZMYSELNÉ sankcie proti Rusku
Predseda Smeru-SSD Robert Fico vo videu na Facebooku reagoval na návrh nemeckej vlády, podľa ktorého by do ďalšieho balíka protiruských sankcií EÚ mal byť zaradený aj ruský civilný jadrový program. Fico pripomenul, že takýto pokus tu už bol, ale... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik