Ofenzíva je naplánovaná, Ukrajina sústredila vojakov (VIDEO)
17 | 04 | 2023 I Milan Laca

Newsweek: Podľa tajných dokumentov Pentagonu, je ukrajinská ofenzíva naplánovaná na 30. apríla.

Spojené štáty americké a spojenci pripravujú Ukrajinu na ofenzívu, naplánovanú na 30. apríla, píše americký magazín Newsweek, s odvolaním sa na tajné dokumenty, ktoré unikli na internet.
Nevyjde to?

Agentúra Bloomberg, s odvolaním sa na predstaviteľa EÚ nedávno napísala, že európski spojenci Ukrajiny neočakávajú významný prielom možnej protiofenzívy Kyjeva. " Pred ukrajinskou ofenzívou tam smeruje zásobovanie a iná podpora", uvádza sa v článku,  s odvolaním sa na dokumenty. Agentúra píše, že Spojené štáty a spojenci „hľadia do budúcnosti“ a sú zaneprázdnení prípravou Ukrajiny na jarnú protiofenzívu.

Opäť zvláštne ukrajinské počty (VIDEO)
Reznikov hovoril o stratách ukrajinskej armády vo vojne. "Menej ako tých, čo zomreli po zemetrasení v Turecku", vyhlásil minister. Zvláštne ako málo Minister obrany Ukrajiny Oleksij Reznikov veľmi svojrázne zhodnotil počet obetí ozbrojených... Čítať ďalej
17 | 04 | 2023 | Milan Laca
Ukrajinci sľúbili
Ukrajinský premiér Denys Šyhal počas prejavu na tlačovej konferencii vo Washingtone povedal, že protiofenzíva ich jednotiek sa začne "v blízkej budúcnosti".
Sústredili sily

Ukrajinskí vojaci rozmiestnili v oblasti Bachmutu (Arťomovska) až 30 500 vojakov, tiež napísal Newsweek, ktorý sa odvoláva na tajné dokumenty z internetu.

Ako teraz vyzerá Bachmut (Arťomovsk)

Ešte nie je obkľúčené

"Dvanásť ukrajinských brigád, v počte asi 30 500 ľudí, je rozmiestnených na osi Bachmutovskaja ( Arťomovsk)," uvádza sa v článku. Zakladateľ ruskej súkromnej armády Jevgenij Prigožin nedávno povedal, že je príliš skoro hovoriť o úplnom obkľúčení mesta, pretože viac ako 80% z neho je pod kontrolou ruských síl. Bachmut (Arťomovsk) sa nachádza severne od veľkého mesta Gorlovka. Ide o dôležitý dopravný uzol pre zásobovanie ukrajinskej skupiny vojsk na Donbase. Už viac ako šesť mesiacov tam pokračujú kruté boje.

Mali v pláne zradiť Putina
Putinovo okolie chcelo úmyselne prehrať vojnu, kým sa liečil na rakovinu - úniky z Pentagonu. Tajomník ruskej bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev a náčelník generálneho štábu Valerij Gerasimov, sa podľa „únikov z Pentagonu“ chystali „prehrať... Čítať ďalej
16 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme