Praha vrie občianskym protestom! Tisíce ľudí mieria do centra!
16 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Tisíce ľudí zamierili na Václavské námestie v Prahe, budú protestovať proti biede. Informuje český web idnes.cz.

Tisíce ľudí mieria do centra Prahy, na Václavskom námestí sa zúčastnia demonštrácie iniciatívy Česko proti biede. Po nej bude nasledovať pochod k Úradu vlády, kde chcú usporiadatelia vyzvať účastníkov na vytvorenie ľudskej reťaze. Medzi rečníkmi budú napríklad zástupcovia neparlamentnej strany PRO, ktorá protest zaštiťuje.

Demonštrácia má podľa predsedu PRO Henricha Rajchla vyjadriť protest "nielen proti ekonomickej biede, ale aj tej morálnej". Organizátori sa dožadujú dialógu s vládou, predovšetkým jej predsedom Petrom Fialom.

Akcia sa začala

Už krátko popoludní sa na Václavskom námestí začali zhromažďovať demonštranti, z ktorých má väčšina v ruke české vlajky. Na námestí môžu podpísať najrôznejšie petície, napríklad za slobodu slova či vystúpenie ČR z NATO.

„Prišli sme až z druhého konca republiky, sme tu kvôli nespokojnosti so situáciou,“ zdôvodňuje svoju účasť jedna z demonštrantok.

Kvety policajtom

Rajchl podľa idnes.cz avizoval, že demonštrácia bude mierumilovná, účastníkov údajne vyzval, „aby policajtom rozdávali kvety, pretože policajti riešia rovnaké problémy ako my“. Po skončení marcového stretnutia Česko proti biede sa totiž niektorí účastníci protestu stretli s ťažkoodencami pri Národnom múzeu po tom, čo sa skupina protestujúcich pokúsila preniknúť do budovy, aby z nej strhla ukrajinskú vlajku.

Vypukla vojna, ktorá nikoho nezaujíma
Desiatky mŕtvych, nálety a ťažké delostrelectvo v hlavnom meste, to je prvý deň vojny v Sudáne. Vojny, ktorá nikoho nezaujíma, vojny v krajine, kam do jej hlavného mesta Chartúmu určite nebudú lietať špeciály s politickými hercami na palube, v... Čítať ďalej
16 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik