Opäť zvláštne ukrajinské počty (VIDEO)
17 | 04 | 2023 I Milan Laca

 Reznikov hovoril o stratách ukrajinskej armády vo vojne.

"Menej ako tých, čo zomreli po zemetrasení v Turecku", vyhlásil minister.

Zvláštne ako málo 

Minister obrany Ukrajiny Oleksij Reznikov veľmi svojrázne zhodnotil počet obetí ozbrojených síl Ukrajiny v prebiehajúcej vojne. Vyhlásil, že „celkový počet je nižší ako počet obetí zemetrasenia v Turecku“.  Povedal to Uviedol to v rozhovore pre španielske noviny La Razon.

NEVYHNUTNÉ! Zelenskyj sa chystá na vstup do NATO
Volodymyr Zelenskyj upozornil, že čím skôr spojenci zo slobodného sveta dodajú Ukrajine zbrane a muníciu, tým skôr ukrajinská armáda utne ruské zverstvá páchané na území jej štátu. Zelenskyj ďalšie také ruské zverstvo popísal. Vplyv rakiet S-300 v... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Tvrdenie

"Sú kriticky menšie ako ruské. Nemôžem vám povedať číslo, ale môžem vás ubezpečiť, že celkový počet je nižší ako počet obetí zemetrasenia v Turecku," povedal Reznikov.  Ako viete, oficiálny počet obetí tohtoročného tureckého zemetrasenia je niečo vyše 50 tisíc, vyhlásil miinister.

Cintorín ukrajinských vojakov

Jeho najhorší deň

Okrem toho Reznikov v rozhovore pre La Razon označil za najhorší deň svojho života deň, ktorý strávil ako člen ukrajinskej delegácie, ktorá sa v marci minulého roka vybrala na rokovania do Bieloruska. "Bolo veľmi ťažké povedať prezidentovi áno, keď sa ma opýtal, pretože som hlboko nenávidel Rusov. Ako vyjednávač viem, že toto je emócia, ktorá nefunguje. Bolo hrozné podať ruku nepriateľovi. Boli to štyri stretnutia, tri v Bielorusku a jedno v Turecku. Poviem vám, že na prvých troch sme sa vôbec necítili bezpečne a dokonca sme pochybovali, že sa vrátime domov,“ povedal Reznikov.

Končí...

Podľa neho sa stal aj ministrom obrany  na žiadosť prezidenta Volodymyra Zelenského. Po skončení vojny mieni odísť do dôchodku. "Chcem odísť do dôchodku ihneď po víťazstve a naďalej žiť s manželkou v mojom dome ako súkromná osoba," povedal Reznikov.

Americké údaje

Strana.ua nedávno napísala,  že dokumenty, ktoré unikli amerického z Pentagonu obsahujú údaje, že podľa odhadov USA stratila ukrajinská armáda 124-131 tisíc zabitých a zranených ľudí. "Z mnohých uniknutých tajných spisov: Americká vláda nedávno odhadla, že od začiatku invázie bolo zabitých alebo zranených 124 000 až 131 000 ukrajinských vojakov - viac ako päťkrát viac, ako Kyjev verejne zverejnil," napísal  korešpondent Fox News Lucas Tomlinson.

NEPREJDÚ! Na ruskej obrane si Ukrajinci vylámu zuby, prezradil ženista
Už nejaký čas sa hovorí o ukrajinskej jarnej ofenzíve a o jej možnostiach. Na ne sa zameral bývalý dôstojník britskej armády, ženista so špecializáciou na obrnencov a ich mobilitu, ktorý slúžil v Bosne, Iraku, Severnom Írsku a Afganistane. A vidí... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik