Nikdy nevoľte ignorantov slovenskej ústavnosti!
16 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Populisti majú pred voľbami žatvu. Žiaľ, jej "úroda" môže nasýtiť iba ak ich mocenské a diktátorské záujmy, pomôcť presadzovať ich stredoveké ideológie a, samozrejme, uvoľniť im prístup k štátnemu rozpočtu, teda, peniazom nás všetkých. Populistov je možné zbaviť sa iba tak, že ich proste občania nebudú voliť.

V takmer všetkých volebných manuáloch pre marketérov sa nachádza základné pravidlo - vo volebnej kampani manipulujte ľudí vidinou zisku peňazí, deťmi, matkami a zvieratkami. Až na tie zvieratá (nateraz), čo, či koho konanie, návrhy a šialenstvo vám to pripomína? Kto presne s týmto obchádza najzúfalejšie regióny Slovenska? Lebo to je ďalšie poznanie volebných marketérov - nasľubujte tým sociálne najslabším a najchudobnejším čo vám len zíde na um, oni vás z absolútneho zúfalstva nad svojimi neutešenými pomermi budú už len za tie sľuby voliť. A zas - koho vám to pripomína? Kto je práve na svojej hviezdnej "šnúre" po najbiednejších regiónoch Slovenska?

Rodová nerovnosť je protiústavná

Takže, akokoľvek bude ktokoľvek vrieskať, že návrh odpustiť dane osamelým matkám s deťmi do pätnásť rokov "presadí za každú cenu" - klame vás. Podvádza vás. Opľúva vašu dôstojnosť zároveň spolu s Ústavou Slovenskej republiky. Podľa čl. 12 ods. 1 prvej vety Ústavy SR: Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Článok 12 ods. 2 ústavy rozšíril chápanie princípu rovnosti a zákazu diskriminácie tak, že ustanovil: „Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.“ Dobre a čo tak osamelí otcovia, ktorí vychovávajú deti do pätnásť rokov? Tí budú platiť dane?

Protiústavnosť sľubov kam sa len človek pozrie

Nič neznie krajšie v slovenskom slovníku ako slovo matka a dieťa. S čím máme už pol roka oblepené Slovensko? S dvesto eurami na deti a s pripojenou tvárou navrhovateľa, veď ide o podprahové vnímanie, o nič iné, a najnovšie zas prídu "osamelé matky". Je to priam hnus, takto cynicky kalkulovať s tým najemotívnejším v našich životoch, aby ten kalkul vydláždil jeho autorovi cestu k moci. Nenávidenému, smiešnemu, trápnemu a najmä - milionárovi, ktorý "nič nemá". Taký vám bude sľubovať zo štátneho, ako vám ON pridá. A štát ani vás, ako vlastníkov a tvorcov štátu do toho nič, lebo "len on" - nebolo to tu už niekedy?

No, keď už sa pýtam na osamelých otcov s deťmi do pätnásť rokov, spýtam sa, či budú naďalej platiť dane aj tí, ktorí sa starajú ako osamele žijúce osoby v podobe bezvládnych starcov a stareniek, svojich rodičov, nepýtajú od štátu žiadne príspevky, ani ošetrovné, ani na kompenzačné pomôcky, pretože je to pod ich ľudskú dôstojnosť a často aj fyzické a časové možnosti prosiť sa a ponižovať sa štátu, ktorý si dal do ústavy, že je sociálny a že zdravotníctvo má občan zaručené zdarma?

A viete, čo je na tých sľuboch najzvrátenejšie?

Že ten, kto ich sype z rukáva a chce nimi presadzovať iba svoje ideológie a moc, sám dobre vie, že nič z toho mu parlamentom (našťastie) neprejde. Nemôže. Inak by samotní poslanci páchali trestný čin porušovania ústavných zákonov. Zvrátené je to, že na týchto najcitlivejších ľudských intímnych témach sa niekto derie k moci. Nie je to smiešne, nie je to bláznivé, nie je to ani choré, je to totálne cynicky neľudsky odporné. Je to - slovenčina má na to málo používaný výraz - obludné. Chcete voliť obludy? Potom sa ale nikto nesmie sťažovať. Kto volí obludy, žije v okolnostiach obludnosti. Zneužívanie slova matka či dieťa na získanie vlastnej politickej pozície u mňa bolo, je a vždy bude obludnosťou. To, že aj protiústavnosťou, to už nech riešia tí, ktorí majú dohľad nad ústavnosťou v popise práce, platenej tiež z našich daní.

A nie málo platenej.

Jaroslav NAĎ opäť v niečo VERÍ! Ide o 100 miliónov eur za vrtuľníky!
Poverený minister obrany Jaroslav Naď verí, že o ponuke na obstaranie bojových vrtuľníkov Viper rozhodne vláda najneskôr v lete. Ako uviedol pre TASR, za vrtuľníky by po zohľadnení zľavy od USA i kompenzácie z Európskej únie za techniku darovanú... Čítať ďalej
16 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik