Naštvaný Robert Fico odkázal do paláca a E. Hegerovi
16 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Zuzana Čaputová s Eduardom Hegerom sú za Ukrajinu ochotní obetovať aj slovenských poľnohospodárov," myslí si predseda strany SMER - SSD, Robert Fico, ktorý do paláca a poverenému premiérovi nechal jasný s zrozumiteľný odkaz.

​"Slovenská vláda v demisii, ktorú má prezidentka Z. Čaputová priviazanú na vodítku, by mala okamžite zakázať akýkoľvek dovoz obilia a ďalších produktov z Ukrajiny," myslí si predseda strany SMER - SD, Robert Fico.

"Naši poľnohospodári a potravinári už dlho kričia o pomoc, ale vládni politici s prezidentkou by radšej tento národ nechali umrieť od hladu alebo otráviť, len aby nestratili možnosť dostať cukríček a pohladkanie od svojich pánov v Bruseli a vo Washingtone," vysvetľuje,

"​Ubezpečenia E. Hegera, že vláda má všetko pod kontrolou a že ukrajinské poľnohospodárske produkty neohrozujú našich prvovýrobcov a bezpečnosť potravín, je dôveryhodné ako obyčajne – ako voda v prútenom koši," uvádza Robert Fico.

"Ak by bol SMER – SSD v tejto chvíli vo vláde, už by pristúpil k zákazu dovozu z Ukrajiny, pretože na prvom mieste vidíme Slovensko a jeho ľudí," konštatuje na sociálnej sieti.

Maďarsko a Poľsko si dupli" Zakázali okrem iného dovoz poľnohospodárskych výrobkov z Ukrajiny. Nejde pritom iba o obilie. Poliaci a Maďari sa rozhodli chrániť vlastných poľnohospodárov! 

Poľsko dočasne zakázalo dovoz ukrajinského obilia

Poľská vláda poverila ministrov poľnohospodárstva a rozvoja a technológie, aby dočasne zakázali dovoz niekoľko ukrajinských potravín kvôli protestom poľských farmárov, ktorí majú problémy s predajom vlastného obilia a výrobkov.

Podľa dekrétu, ktorý v sobotu vydal poľský minister rozvoja a technológie, Waldemar Buda, zákaz nadobudne účinnosť okamžite a bude platiť do konca júna.

K Poľsku sa pridalo aj Maďarsko

Maďarskí a stredoeurópski poľnohospodári majú problém s možnosťami predaja a stalo sa tak kvôli veľkému množstvu obilia, vajec, hydiny a medu, ktoré sa do Maďarska prepravujú, píše Mandiner.

Vláda sa zaviazala zastupovať záujmy maďarských poľnohospodárov, preto v prípade absencie zmysluplných opatrení EÚ, podobne ako v Poľsku, dočasne zakáže dovoz obilia a olejnín pochádzajúcich alebo dovážaných z Ukrajiny do Maďarska, ako aj niekoľkých ďalších poľnohospodárskych produktov, oznámil v sobotu minister poľnohospodárstva István Nagy.

Poľsko a Maďarsko si dupli a postavili za svoj ľud! Slovenská vláda nemá problém!
Maďarsko a Poľsko si dupli" Zakázali okrem iného dovoz poľnohospodárskych výrobkov z Ukrajiny. Nejde pritom iba o obilie. Poliaci a Maďari sa rozhodli chrániť vlastných poľnohospodárov! Poľsko dočasne zakázalo dovoz ukrajinského obilia Poľská... Čítať ďalej
16 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik