Lipšic sa musel zblázniť!
15 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Zdá sa, že špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi niekto „stúpil na otlak“. Konkrétne novinárka z týždenníka Plus 7dní. Tá napísala článok, ktorý sa mu vôbec nepáčil. 

Hoci sa Daniel Lipšic tvári, že cigarový klub v SIS je len nejaká bezvýznamná miestnosť, iný názor má multikajúcnik Makó, ktorý práve tam dostal informácie k svojmu spisu. Cigarový klub navštevoval aj Daniel Lipšic, o čom napísala článok novinárka z Plusky. Ten ho rozčúlil tak, že tomuto médiu informácie poskytovať nebude, pretože on je "na opačnej strane barikády". Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok si však myslí, že ak si sám seba Lipšic predstavuje, ako neohrozeného hrdinu, mal by odstúpiť.

Nebol to stret záujmov

Ešte v roku 2020 sa v súkromnej advokátskej kancelárii Dentons Daniel Lipšic stretával s viacerými sudcami. Nevidí v tom žiadny problém, pretože nehovorili o niekdajších klientoch, ale o reforme justície.

„Tieto stretnutia mali pracovný a otvorený charakter, a preto sa uskutočňovali v oficiálnych priestoroch advokátskej kancelárie a nie v konšpiračných bytoch alebo v cigarových kluboch,“ poznamenal, pričom zaujímavé je, že prostredie advokátskej kancelárie považuje za verejné. Tam sa totiž riešia najcitlivejšie záujmy klienta.

FOTO TASR | Daniel Lipšic

Andrej Danko: Rešpektujme, neposluhujme
Slovenská národná strana prijala na svoju kandidátku členov strany Život-národná strana a Andrej Danko avizuje, že podobné dohody s ďalšími sú na dosah. To, kto bude na kandidátke, musí však prejsť všeobecným súhlasom ostatných. Danko nechce... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Cigarový klub SIS a... zase Makó

Verejnosť ho vníma, ako tajomné miesto plné tajných informácií mocných, ale aj nelegálnych stratégií či biznisov. Prvýkrát o ňom hovoril bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó. Ten sa práve v cigarovom klube dozvedel, že je „v hľadáčiku“ kvôli príprave vraždy vyšetrovateľa a práve tam mu vtedajší špeciálny prokurátor odovzdal kópiu jeho spisu, ktorý obsahoval aj utajované skutočnosti o jeho odpočúvaní.

„V cigarovom klube SIS sa tak­isto podľa výpovede Makóa dohodol postup, ako sa ukončí rozpracovanie podnikateľa Zoroslava Kollára tajnou službou. Makó si za to od Kollára podľa vlastných slov vypýtal štyridsaťtisíc eur a z toho dvadsaťtisíc vraj dal bývalému riaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému. Prípad je stále vo fáze vyšetrovania, obžaloba na súde neprešla,“ uvádza ďalej článok.

„Je to malá miestnosť so sedením prispôsobená tak, aby prítomní mohli fajčiť. Je tam nainštalovaná klimatizácia schopná odsávať dym. Tak ako na celom našom pracovisku, aj v tejto miestnosti sú zatemnené okná. Keďže ide o chránené priestory, na ochranu proti odpočúvaniu zvonka je v miestnosti špeciálna technika, aby sa tam mohli prerokovávať utajované skutočnosti,“prezradil  pred časom inej novinárke riaditeľ SIS, Michal Aláč. Podľa informácií Plusky sem chodil aj Lipšic ešte ako advokát. A navštívil ho aj v roku 2020.

Daňová revolúcia z OĽaNO pokračuje (VIDEO)
Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v sobotu (15.4.) zorganizovalo tlačovú besedu na tému Daňová revolúcia pokračuje – vyrovnávame platy mužov a žien. Igor Matovič predstavil návrh zákona, ktorý je jeden z tých, ktorý má zo Slovenska... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Ačohentizmus v praxi: nechodil tam predsa len on

Aby v tom Daniel Lipšic nezostal sám, poukázal na to, že pred zvolením do funkcie generálneho prokurátora sa v cigarovom klube objavil aj Maroš Žilinka a ten informáciu bez akéhokoľvek negatívneho významu potvrdil. Predsedu Súdnej rady Jána Mazáka však Lipšic „nenatrel“, pritom podľa Plusky jeho návštevu práve Lipšic niekoľkokrát zabezpečoval.

„Stretnutia boli výlučne z dôvodu, že po rozšírení kompetencií súdnej rady pri preverovaní sudcovskej spôsobilosti sme povinní vyžadovať informácie od SIS, čo aj robíme. Boli sme si ujasniť, ako vyžadovať informácie a ako s nimi nakladať o kandidátoch na sudcov tak, aby sme neporušovali žiaden zákon,“ objasnil svoje návštevy sám Mazák. Lipšic tiež nespomenul niekoľko návštev sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta – fanúšika cigár.

Ján Mazák FOTO TASR - Jaroslav Novák

Lipšic sa bráni – stojí na opačnej strane barikády

„Nebudem dávať tejto redakcii žiadne ďalšie stanoviská, pretože ju považujem za súčasť obhajobných tímov osôb trestne stíhaných v dozore prokurátorov ÚŠP. Ja osobne stojím na opačnej strane barikády,“ upozornil verejnosť Lipšic vo svojej reakcii na sociálnej sieti. Zo statusu špeciálneho prokurátora tiež vyplynulo, že Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na otázky odpovedal pod podmienkou, že bude zverejnené celé stručné stanovisko, kde bola zodpovedaná každá otázka.

„Redakcia Plus 7 dní samozrejme celé stanovisko nezverejnila, a práve naopak rozhodla sa spracovať článok mimoriadne manipulatívnym a klamlivým spôsobom,“ zdôvodnil Lipšic svoje rozhodnutie nekomunikovať s touto redakciou.

Šutaj Eštok: Lipšic sa asi musel zblázniť

„Daniel Lipšic si sám seba predstavuje asi ako komiksového hrdinu. Jeho slovo je zákon, jeho názor je božský a kto s ním nesúhlasí je gangster a zločinec. Stále nás kŕmi rozprávkami, že on stojí na strane dobra a bojuje proti zlu. Dobro je samozrejme všetko čoho sa jeho božská ruka kedy dotkla,“reaguje na Daniela Lipšica nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok a pripomína utajený tender, alebo podvodnú previerku NBÚ, o ktorú ani nemal ako požiadať.

„Pán Lipšic, ak si sám seba predstavujete ako komiksového hrdinu, ktorý bojuje na barikádach a jeho slovo je zákon tak by ste urýchlene mali navštíviť lekára,“ radí poslanec špeciálnemu prokurátorovi na margo jeho reakcie na článok.

Facebook / MŠE

Zákon platí aj pre špeciálneho prokurátora

„Verejnosť má právo poznať pravú tvár Daniela Lipšica, nielen tú, ktorú si želá on sám. Lipšic je obyčajný štátny zamestnanec a pravidlá a zákon pre neho platia rovnako ako pre ostatných. Ak to nepochopil, mal by ste okamžite odstúpiť,“uzatvára Šutaj Eštok.

Šutaj Eštok: Kontajnery plné peňazí KŠEFTÁRA a „DEMOKRATA“ Naďa (VIDEO)
Poslanec strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok poukázal vo svojom videu na problematickú zákazku ministerstva obrany týkajúcu sa výstavby kontajnerového mestečka vo vojenskom výcvikovom priestore Lešť. Kontajnery plné peňazí Vo videu hovorí Šutaj... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme