Pokúšala sa poúčať, neuspela
15 | 04 | 2023 I Milan Laca

Nemecká ministerka zahraničných vecí Baerbocková sa rozhodla dať v Číne „lekcie z demokracie“.

Podľa ministra zahraničných vecí Qin Ganga si Čína neželá, aby jej prednášali na tému ľudských práv. Po rozhovoroch so svojou nemeckou kolegyňou Annalenou Baerbockovou v Pekingu, na spoločnom vystúpení pred novinármi povedal: "Čína potrebuje najmenej učiteľa zo Západu." Qin Gang tak odmietol Baerbockovej  kritiku situácie v oblasti ľudských práv v Číne. Každý štát má svoje vlastné okolnosti ako aj kultúrne a historické pozadie. Pokiaľ ide o ľudské práva, „vo svete neexistujú jednotné normy“, vyhlásil minister.

Skúsila kontrovať
Ministerka Baerbocková však  Qin Gangovi kontrovala, že vo svete existujú „spoločné normy“ pre ľudské práva. Pripomenula mu Chartu OSN a Dohovor OSN o ľudských právach. Obsahuje „univerzálne“ ľudské práva, ktorými sú viazaní všetci členovia OSN. Baerbocková predtým vyjadrila svoje znepokojenie nad obmedzovaním slobôd občianskej spoločnosti a ľudských práv v Číne.
Čínsky minister zahraničia na obvinenia z prenasledovania najmä moslimských Ujgurov v severozápadnom regióne Sin-ťiang odpovedal, že nejde o ľudské práva, ale o boj proti radikalizmu a separatizmu. Teraz je situácia v Sin-ťiangu „stabilná“. Ľudia žili „veľmi šťastný život“. Existujú protičínske sily, ktoré využívajú problém Sin-ťiangu na potlačenie rastu Číny vo svete. Chceli tiež narušiť situáciu v Sin-ťiangu.  
FRANCÚZSKO HORÍ! Macron podpisuje dôchodkovú reformu 
Francúzsky prezident Emmanuel Macron podpísal zákon o dôchodkovej reforme po tom, čo v uliciach Paríža opäť vypukli nepokoje, píše Breitbart. Kontroverzné dôchodkové reformy, ktoré navrhla francúzska vláda, konečne podpísal prezident Emmanuel... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková
Nezhody aj v taiwanskej otázke

Počas svojej návštevy Baerbocková tiež varovala pred možnou vojenskou eskaláciou v Thaiwanskom prielive a označila to za "hororový scenár" pre celý svet. Hoci sa Nemecko hlási k politike jednej Číny, Spolková republika je zo súčasnej situácie znepokojená. Destabilizácia prielivu by mala "dramatické dôsledky" pre globálnu ekonomiku, povedal Baerbocková. "Vlny takejto globálnej hospodárskej krízy by tiež zasiahli Čínu a Nemecko, ako špeciálne obchodujúce krajiny."

Čína opäť odmietla

Qin Gang zdôraznil, že Taiwan je súčasťou Číny – záležitosť neumožňuje „zasahovanie zvonku“. Ak ostatné štáty „naozaj rešpektujú“ princíp jednej Číny, mali by sa postaviť proti separatistickým aktivitám na Taiwane. „Pôvodným koreňom problémov“ sú hnutia za nezávislosť. Čína sa „nevzdá žiadneho colného územia“.

 

Ruská tichomorská flotila - VEĽKÝ POPLACH! (VIDEO)
Tichomorská flotila zažíva neočakávanú kontrolu. Ruský minister obrany Šojgu ohlásil uvedenie tichomorskej flotily do najvyššieho stupňa pripravenosti na previerky. Prekvapivý poplach "Dnes (14.4.2023) od deviatej hodiny vladivostockého času... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik