Orbán: Ukrajina je ekonomicky NEEXISTUJÚCA KRAJINA!
15 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Vo chvíli, keď USA a EÚ prestanú poskytovať finančnú pomoc, vojna sa skončí! Viktor Orbán vyhlásil, že Ukrajina je po finančnej stránke neexistujúci štát a všetku svoju prevádzku financuje už len výhradne z cudzích peňazí! Na rozdiel od Ruska nevedie Ukrajina vojnu za vlastné peniaze, a preto nemá pod kontrolou ani jej výsledok, ani jej koniec!

Maďarský premiér Viktor Orbán v piatkovom rozhovore pre rádio Kossuth vyhlásil, že Ukrajina je po finančnej stránke neexistujúcim štátom, pretože v súčasnosti už jej všetka prevádzka, a to nielen vedenie vojny, ale kompletne celá prevádzka štátneho aparátu a štátnych služieb, je financovaná z cudzích peňazí. 

Tým je myslené financovanie z peňazí daňových poplatníkov krajín EÚ a tiež Veľkej Británie a hlavne USA. Podľa Orbána nerozhoduje Ukrajina o konci vojny, ani o jej výsledku, pretože túto vojnu nefinancuje zo svojich peňazí, na rozdiel od Ruskej federácie, ktorá podľa Orbána túto vojnu financuje výhradne z vlastných zdrojov. Nie je známe, že by si ruská vláda požičala na vojnu peniaze hoci aj v jednej jedinej cudzej krajine.

Hovoriť dnes o Ukrajine ako o samostatnom štáte je úplný úlet

Z tohto hľadiska potom platí, že Ukrajina nerozhoduje ani o výsledku vojny, ani o jej konci. O tom rozhodujú iba tí, ktorí finančne držia v prevádzke neexistujúci ukrajinský štát, ktorý sa stal úplne závislým od cudzej pomoci. Preto podľa Orbána je bezpredmetné hovoriť o konci vojny alebo o jej výsledku z pohľadu Ukrajiny, pretože tá vojna je rozhodovaná tými, ktorí financujú obe bojujúce strany. 

Ak bude teda niekde prebiehať nejaké rokovanie bojujúcich strán, bude to musieť byť rokovanie medzi Ruskom a EÚ, prípadne medzi Ruskom a USA. Hovoriť dnes ale o Ukrajine ako o samostatnom štáte je podľa Orbána úplný úlet a nezmysel, pretože krajina, ktorá nie je schopná ufinancovať svoju prevádzku, nie je existujúcim štátom.

Ukrajina už o ničom už ani nerozhoduje!

Ukrajina dnes neufinancuje ani vlastných dôchodcov, ani vlastných učiteľov a policajtov, ani vlastných úradníkov, ani vlastných zdravotníkov, takže jednoducho taký štát po finančnej stránke vlastne vôbec neexistuje, pretože sa z neho stala rozpočtová kapitola iného štátu alebo skupiny štátov, ako je EÚ a USA . 

Preto podľa Orbána je vojna na Ukrajine vojnou Európskej únie proti Rusku, kde Ukrajinci slúžia ako nástroj tejto vojny. A táto proxy vojna má katastrofálne dôsledky pre Európu a jej stabilitu.

Európska únia utápa na Ukrajine obrovské objemy peňazí, stovky miliárd EUR a každý deň sa prehlbujú obavy, že tieto peniaze nebude Ukrajina nikdy schopná vrátiť, minimálne nie v peňažnej podobe. A obavy z toho, že Ukrajina sa stane kópiou Balkánu a Kaukazu, teda nestabilnou oblasťou, kde sa budú striedať vojny a prímerie, začína znervózňovať viac a viac ekonómov. 

Tajnostkári Maďari
Maďarsko tajne povoľuje prepravu zbraní do Kyjeva. Politico: Maďarsko tajne súhlasí s prepravou zbraní pre Ozbrojenéh sily Ukrajiny cez svoj vzdušný priestor. Potichu... Maďarsko môže tajne umožniť spojencom NATO využívať svoj vzdušný... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik