NEVYHNUTNÉ! Zelenskyj sa chystá na vstup do NATO
15 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Volodymyr Zelenskyj upozornil, že čím skôr spojenci zo slobodného sveta dodajú Ukrajine zbrane a muníciu, tým skôr ukrajinská armáda utne ruské zverstvá páchané na území jej štátu. Zelenskyj ďalšie také ruské zverstvo popísal. Vplyv rakiet S-300 v obývanej oblasti. Upozornil, že po ňom zostali mŕtvi. Zdôraznil tiež, že je zjavné, že Ukrajina patrí do NATO a že vláda v Kyjeve tiež robí všetko pre to, aby sa Ukrajina stala členom Aliancie. Potom prehovoril o situácii na fronte, informujú Parlamentní Listy.cz.

My zvíťazíme!

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil spoluobčanom, že rokoval s britským premiérom Rishim Sunakom a s vďačnosťou prijal to, že premiér Veľkej Británie, ale aj ďalší svetoví lídri odsúdili ruskú brutálnu vraždu ukrajinského vojaka sťatím. Ukrajinský prezident zdôraznil, že čím rýchlejšie na toto zverstvo slobodný svet zareaguje urýchlením dodávok zbraní a munície, tým rýchlejšie dokáže ukrajinská armáda túto kapitolu ruskej hrôzy uzavrieť.

Ďalšiu teroristickú akciu Rusi podľa Zelenského rozbehli v Slovjansku.

„V súčasnej dobe prebiehajú záchranné operácie v Slovjansku v Doneckej oblasti. Ďalší úder teroristov. Rakety S-300 na obytné oblasti, na obyčajné civilné budovy. Ľudia sú pod sutinami. Robí sa všetko pre ich záchranu, robí sa všetko pre záchranu zranených. Sú tu prvé údaje o mŕtvych. Úprimnú sústrasť tým, ktorí prišli o svojich blízkych. Neuplynula ani hodina tohto predveľkonočného týždňa bez ruských vrážd a teroru (Ukrajinci a pravoslávny oslavujú Veľkú noc o týždeň neskôr, pozn. red.). Je to zlý štát a prehrá. Zvíťaziť ich našou povinnosťou voči ľudstvu ako takému. A my zvíťazíme!“ vyjavil Zelenskyj s odkazom na blížiacu sa pravoslávnu Veľkú noc.

Orbán: Ukrajina je ekonomicky NEEXISTUJÚCA KRAJINA!
Vo chvíli, keď USA a EÚ prestanú poskytovať finančnú pomoc, vojna sa skončí! Viktor Orbán vyhlásil, že Ukrajina je po finančnej stránke neexistujúci štát a všetku svoju prevádzku financuje už len výhradne z cudzích peňazí! Na rozdiel od Ruska... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Prehovoril tiež „o budúcom členstve Ukrajiny v NATO“

„Samozrejme pokračujeme v práci na leteckej koalícii pre Ukrajinu a v príprave na rôzne medzinárodné akcie, ktoré nám všetkým v Európe dodajú viac sily a ochrany. Dnes som viedol rokovania o euroatlantickej integrácii, o nevyhnutnosti spojenia potenciálu Ukrajiny a NATO. Zmysluplné konanie,“ uistil svojich spoluobčanov Zelenskyj. 

„Je zrejmé, že miesto Ukrajiny v NATO je legálne. A my nechceme, aby zastarané ilúzie, ktoré doteraz brzdili náš vstup do Aliancie, naďalej uberali Ukrajine a jej partnerom čas. Pripravujeme príslušné kroky,“ pokračoval prezident.

Okrem toho vraj vláda pracuje na reformách a na obnove Ukrajiny, aby v maximálnej možnej miere naplnila vysoké očakávania Ukrajincov.

Pokiaľ ide o situáciu na fronte, Zelenskyj má jasno

„Kľúčové je neustále ničenie okupantov, to je poškodzovanie ich logistiky a akéhokoľvek potenciálu na okupovaných územiach, to je príprava našich aktívnych krokov, to je protiútočná práca. A ja ďakujem všetkým našim vojakom, ktorí ju zabezpečujú, ktorí pamätajú na to, že za každý ruský útok na naše mestá a dediny, na naše pozície, za každé zabitie Ukrajincov musí okupant utrpieť najciteľnejšie straty. Každý meter ukrajinskej pôdy musí pre okupanta znamenať nevyhnutnosť prehry Ruska v tejto vojne, nevyhnutnosť toho, že na ukrajinskej pôde nebude mať nepriateľ žiadne vyhliadky,“ poznamenal Zelenskyj.

Než sa rozlúčil zvolaním „sláva Ukrajine“, ešte raz poďakoval všetkým, ktorí pomáhajú jeho krajine v obrane.

Krajiny G7 sľubujú ďalšiu pomoc vo výške 5 miliárd dolárov

Podľa ukrajinského premiéra Denysa Šmyhala dostane Ukrajina ďalších 5 miliárd dolárov na pomoc od krajín G7. Povedal, že dohoda vzišla z jarných stretnutí Svetovej banky a Medzinárodného menového fondu.

Švajčiarsko tiež poskytne 2 miliardy dolárov počas šiestich rokov a Dánsko vytvorí špeciálny fond v hodnote 1 miliardy dolárov. Španielsko, Írsko, Japonsko, Litva, Lotyšsko, Island a Holandsko tiež poskytnú Ukrajine dodatočnú podporu, povedal Šmyhal.

"Toto všetko nám pomôže vyhrať a zabezpečiť stabilitu našej ekonomiky," dodal.

NEPREJDÚ! Na ruskej obrane si Ukrajinci vylámu zuby, prezradil ženista
Už nejaký čas sa hovorí o ukrajinskej jarnej ofenzíve a o jej možnostiach. Na ne sa zameral bývalý dôstojník britskej armády, ženista so špecializáciou na obrnencov a ich mobilitu, ktorý slúžil v Bosne, Iraku, Severnom Írsku a Afganistane. A vidí... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik