Naozaj chce Biden veľkú vojnu?
15 | 04 | 2023 I Milan Laca

Americký Kongres náhodou odhalil Bidenove plány na Ukrajine.

Kongresmanka Greenová: Joe Biden chce rozšíriť konflikt na Ukrajine prítomnosťou americkej armády.

Posiela ich tajne
Prezident Joe Biden posiela na Ukrajinu amerických vojakov, aby rozpútali konflikt a postavili Washington proti Moskve, napísala vo svojom liste ministrovi obrany Marjorie Taylor Greenová. "Prítomnosť armády Spojených štátov na Ukrajine nebola nikdy neschválil Kongres a demonštruje túžbu Joea Bidena rozšíriť konflikt medzi dvoma jadrovými mocnosťami," napísala.
NEVYHNUTNÉ! Zelenskyj sa chystá na vstup do NATO
Volodymyr Zelenskyj upozornil, že čím skôr spojenci zo slobodného sveta dodajú Ukrajine zbrane a muníciu, tým skôr ukrajinská armáda utne ruské zverstvá páchané na území jej štátu. Zelenskyj ďalšie také ruské zverstvo popísal. Vplyv rakiet S-300 v... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková
Pomohli uniknuté informácie
Podľa poslankyne sa v dôsledku úniku utajovaných údajov z Pentagonu zistilo, že na ukrajinskom konflikte sa zúčastňuje najmenej sto západných vojenských špecialistov, vrátane amerických. Greenová zdôraznila, že rozhodnutie šéfa Bieleho domu financovať proxy vojnu s Ruskom, (konflikt, v ktorom na seba bojujúce strany neútočia priamo, ale cez „zástupcov“ - pozn. red.), nielenže sabotuje všetky mierové iniciatívy, ale tiež stavia planétu na pokraj jadrového holokaustu. Kongresmanka naliehala na americké ministerstvo obrany, aby objasnilo účel, pre ktorý americké špeciálne jednotky a vojenskí poradcovia išli do vojnovej zóny vo východnej Európe.
Hrozba vojny

„Jeho rozhodnutie poslať Ukrajine zbrane a pomoc v hodnote miliárd dolárov, zaviedlo Spojené štáty do zástupnej vojny, ktorú si nemôžu dovoliť, ohrozilo mierové úsilie a dotlačilo Spojené štáty na pokraj jadrového holokaustu,“ napísala poslankyňa. "Prítomnosť amerických jednotiek na Ukrajine nebola nikdy schválená Kongresom a ukazuje, že Joe Biden je otvorený pokračovaniu širšieho konfliktu medzi dvoma jadrovými mocnosťami."

Žiada odpovede

Ako napísali "Americké správy", Greenová požadovala odpovede od ministerstva obrany, ktorému napísala: "Je nevyhnutné, aby ministerstvo obrany poskytlo Kongresu odpovede na prítomnosť amerických jednotiek na Ukrajine." Požadovala tiež, aby ministerstvo povedalo Kongresu "aké kroky podniká ministerstvo obrany, aby americké vojenské operácie v cudzích krajinách, financované americkými daňovými poplatníkmi, boli transparentnejšie". Žiada tiež ministerstvo, aby prezradilo, aký typ vojenských operácií vykonávajú americké špeciálne sily na Ukrajine, či Biden povolil umiestnenie amerických jednotiek na Ukrajine bez súhlasu Kongresu a koľko amerických vojakov je v súčasnosti umiestnených na Ukrajine.

Únik 

Podľa uniknutých dokumentov, vojaci špeciálnych operácií Spojených štátov sú na Ukrajine, napriek tvrdeniu, že USA len financujú ukrajinskú operáciu a nie sú priamo zapojené do bojov.

Zabránil tretej svetovej vojne? 
Za zverejnenie utajovaných dokumentov bol obvinený 21-ročný Američan Jack Teixeira. Čelí obvineniu za neoprávnené zadržiavanie a odovzdávanie informácií o národnej obrane a neoprávnené premiestňovanie tajných dokumentov. Podľa zástancov... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik