Hlas ľudu: Igor a pobehlice a prázdna klietka
15 | 04 | 2023 I Mária Škultétyová

A tak nám Igor z Trnavy do Levoče doputoval. Prišiel na seba ódy spievať,  Fica ponižovať a prišiel ohlupovať, čo sa ohlúpnuť dá.  No prišiel predovšetkým preto, aby  hlasy voličov naháňal. Igor je líška podšitá, Igor vie ako na to.

V Levoči nám aj radnicu ukázal, aj nás poučil. Lenže -  chybička sa stala. Päť fresiek a ich symboliku  - päť dobrých vlastností - miernosť, opatrnosť, silu, trpezlivosť a spravodlivosť nezvládol.  Opatrnosť si  zamenil s odvahou a na silu celkom zabudol. Nedokázal si spomenúť, z hlavy vyfučalo. Ale čo by sme chceli od Igora magora!

Okrem radnice nám predstavil aj ďalší skvost Levoče - klietku hanby.  Prekvapilo ho, že v nej nevidí Fica a Pellegriniho.  „Jak pozerám, tak pozerám, nikde ich nevidieť, nikde tu nejsú,“ hovorí sklamaný.

Dodajme, že do klietky hanby zatvárali previnilcov proti dobrým mravom. Za ohováranie, opilstvo, bujarý nočný život a cudzoložstvo. Na hanbe tu stáli kežmarské pobehlice a neverné ženy.

Za túlanie po večeroch si svoju hanbu  odstála aj richtárova dcéra. Aby išla príkladom, že pravidlá treba dodržiavať,  stála tu dokonca dvakrát toľko, ako bolo treba. Teda celých 48 hodín. Vieš, Igorko, v stredoveku sa pravidlá dodržiavali ináč ako dnes. Aj keď na druhej strane  treba povedať, že tresty až tak celkom spravodlivé  neboli. Napríklad lekárnikova žena sa  za neveru s mäsiarom musela hanbiť sama -  mäsiara do klietky nezatvorili. Ktovie prečo.

No čo hovoríš na takú spravodlivosť? Skoro ako za éry Igora Matoviča. Smer pozatvárať a svojich  nechať na pokoji. Mikulec je čistý ako ľalia. Aj ty si čistý. Vy ste ako ten nepotrestaný mäsiar.

Ale nič sa ty neboj! Aj na Mikulca, aj  na teba príde! Spravodlivosť, tá piata dáma, si ťa nájde. Tvoj čas sa blíži. Darmo sa vyhrážaš klietkou, čo pre Fica a Pelleho vyrobíš, darmo hovoríš, že v takejto klietke raz skončia. To tebe horí pod riťou, Igor, to ty skončíš. Ale nie v klietke, ty skončíš v base, vieš? Klietka hanby je pre teba málo, lebo ty sa ani hanbiť nevieš. Za  taký kariérny postup, aký si len ty dokázal urobiť,  by sa súdny človek pod čiernu zem prepadol. A ty nie. Ty ako víťaz cestuješ po krajine. Nie, Igor, ty nie si víťaz, ty si porazený!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

ON MÔŽE VYHRAŤ! A potom… Bratislavská kaviareň sa trasie pred Ficom
Slováci sú protizápadní a chcú späť silného vodcu Fica, lamentuje sociológ Michal Vašečka z Aspen Institute v rozhovore pre Denník N. Aktuálny predvolebný prieskum s takmer 18 % opäť ovládla strana Smer – SSD expremiéra Roberta Fica. Svoju volebnú... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik