Poliaci: Vojny sa báť netreba!
15 | 04 | 2023 I Milan Laca

Poľský premiér povedal, že Ukrajina má právo zasiahnuť na územie Ruskej federácie. Medvedev sa vyhrážal, že ich zničia. 

Ukrajina má právo zasiahnuť územie Ruska. Takéto akcie neporušujú žiadne dohody s krajinami, ktoré ju podporujú. V rozhovore pre NBC News to vyhlásil poľský premiér Mateusz Morawiecki.

Vojny sa báť netreba

Povedal tiež, že sa netreba obávať prípadnej vojny medzi NATO a Ruskom, pretože Ruská federácia túto vojnu prehrá. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev v reakcii na to označil Morawieckého za „idiota“ a pohrozil zničením Poľska. Medvedev povedal, že v prípade vyslania mierových síl na Ukrajinu sa stanú "legitímnym cieľom" ruskej armády.

Hybaj rokovať!
"Zradca vlasti." V Spojených štátoch určili osud Zelenského. USA vnútia Zelenskému mierové rozhovory, napriek jeho sľubom o víťazstve. Takto je to? Po niečo vyše roku dopadla vojna na Ukrajine pre Ukrajinu oveľa lepšie, ako väčšina... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Milan Laca

Hrozba

„Neviem, kto vyhrá alebo prehrá takúto vojnu, ale vzhľadom na úlohu Poľska ako základne NATO v Európe, táto krajina definitívne zanikne spolu s jej zaostalým premiérom,“ napísal Medvedev. Kritizoval tiež  myšlienku vyslania mierových síl na Ukrajinu. Povedal, že mierový kontingent je pre Ruskú federáciu "priamym nepriateľom" a bude "legitímnym cieľom".

Napísal:

Medvedev napísal príspevok na túto tému vo svojom telegramovom kanáli."Je tiež zrejmé, že takíto "mierotvorcovia" sú naši priami nepriatelia. Vlci v ovčom rúchu. Budú legitímnym cieľom našich ozbrojených síl, ak ich bez súhlasu Ruska postavia na front so zbraňami v rukách a budú nás ohtozovať. Potom musia byť títo „mierotvorcovia" nemilosrdne zničení. Sú to vojaci nepriateľa. Sú to bojovníci, nie „mierotvorcovia". Zomrú počas bojových akcií," píše sa v Medvedevovej poznámke.

Budú mierotvorci?

O diskusii na Západe o iniciatíve vyslať mierové sily na Ukrajinu ako prvý oinformoval maďarský premiér Viktor Orbán. "Sme blízko k tomu, že v rozhovoroch európskych lídrov sa stala legitímna a akceptovaná otázka, či členské štáty EÚ môžu v nejakej forme vyslať jednotky akéhosi mierového typu, alebo či je lepšie nevyslať ich," povedal Orbán.

Ukrajinským utečencom sa končia dobré časy
Ukrajinskí utečenci v Rumunsku sa sťažujú, že ich masívne vysťahovali miestni obyvatelia, ktorí ich prichýlili. Ukrajinských utečencov z Rumunska začali masívne vysťahovávať miestni obyvatelia kvôli pripravovaným zmenám zákona o pomoci utečencom.... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik