Podpora Čaputovej vybuchla! Progresívci akciu zrušili
14 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Verejné stretnutie na podporu prezidentky sa ruší! Z podujatia na podporu Zuzany Čaputovej, ktoré na piatok (14. 4.) organizovalo Progresívne Slovensko (PS) nič nebude. Počasie sa totiž pravdepodobne rozhodlo, že hlavu štátu nepodporí.

Predvolebná kampaň PS narazila

Mimoparlamentné PS na čele s podpredsedom EÚ Michalom Šimečkom pred časom usúdilo, že prezidentka potrebuje podporu. Podujalo sa teda zorganizovať stretnutie pred prezidentským palácom. Jedným z dôvodov podľa Šimečku je aj to, že spred paláca znie len zloba. Zdá sa, že líder PS sa rozhodol šíriť lásku. Príroda sa však rozhodla inak.

„Ceníme si, že mnohí z vás chceli prísť podporiť Zuzanu Čaputovú osobne, neradi by sme však riskovali zrušenie akcie tesne pred jej začiatkom – vzhľadom na nepredvídateľný vývoj počasia aj meteorologickú výstrahu, ktorú vydal SHMÚ,“ uviedla strana na sociálnej sieti.

PS dodáva, že vyjadrenia osobností, ktoré mali na stretnutí vystúpiť, zverejnia na sociálnych sieťach. „Nič sa nemení na tom, že sa budeme aj naďalej zastávať všetkých, ktorí čelia prízemným útokom politikov. Bez ohľadu na to, či sú ich terčom nepohodlní vyšetrovatelia, úradníčky, ktoré sa odmietajú podvoliť politickým tlakom alebo pani prezidentka,“ dodali.

Potrebuje podporu Čaputová alebo Progresívne Slovensko?

Progresívci sa teda v rámci propagácie vlastnej strany rozhodli podporovať Čaputovú v čase, keď prezidentka svoju kandidatúru v najbližších prezidentských voľbách ešte neoznámila. 

Podľa politológa z Prešovskej univerzity Michala Cirnera nie je čas kampane pred prezidentskými voľbami, ale čas kampane pred predčasnými parlamentnými voľbami. „Z tohto pohľadu to naozaj vyzerá ako PR akcia progresívcov. Pochváliť sa prezidentkou ako bývalou podpredsedníčkou PS, teda úspešnou političkou, ktorá vzišla z ich radov a strana jej dopomohla k politickej kariére. Dnes ani nie je zrejmé či prezidentka bude znova kandidovať. Ak by ohlásila kandidatúru v blízkom čase, politickí oponenti by povedali, že sa koordinuje s PS,“ uviedol pre denník Pravda.

„Ak je cieľom akcie zatiahnuť prezidentku do volebnej kampane pred parlamentnými voľbami a urobiť z nej (pripomenúť, že bola de facto) stranícku prezidentku a tým jej skomplikovať prípadnú kandidatúru, tak je organizácia takéhoto podujatia politickou stranou, naozaj „dobrý“ nápad,“ povedal pre Pravdu politológ Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave Jozef Lenč.

V opačnom prípade je podľa neho podujatie nezmyselné a nemá v sebe žiadne pozitívne vyústenie. „Je to primárne súčasť predvolebnej kampane Progresívneho Slovenska,“ dodal Lenč.

Uhrík: Nerobme zo Slovenska koridor pre americké tanky
V priebehu minulého týždňa preletela médiami správa, že minister zahraničných vecí Káčer (Demokrati) na Slovensku chce trvalú prítomnosť vojsk NATO. Ohradili sa voči tomu lídri strany Republika Milan Uhrík a generál Jozef Viktorín. Káčer žiadal o... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik