Matovič chcel, aby sa spájali, tak sa hádajú
15 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Ešte pred nedávnom mal byť Gyorgy Gyimesi (OĽaNO) tým, kto podľa Matoviča pritiahne hlasy pre maďarské strany. Potom však prišiel výstup odvolaného ministra zahraničných vecí Káčera v Michalovciach a vstup Gyimesiho do Aliancie - Szövetség sa rozplynul v spore s predsedom platformy Most-Híd, Konrádom Rigóom.

Ešte pred mesiacom to vyzeralo, že Gyimesi má "vo vrecku" pozvánku do Aliancie, s čím by nemal problém ani Igor Matovič. Dnes však Aliancia práve na Gyimesiho podáva žalobu. Ten totiž ignoroval predžalobnú výzvu, hoci svoju chybu čiastočne uznáva. Čo to celé spustilo? Vzájomné urážky egocentrických politikov počas slovných prestreliek.

Hocičo, len nie Smer

„Keď pomôže Aliancii a Aliancia dokáže sľúbiť, že po voľbách nepôjde do koalície so Smerom a Hlasom, nech sa páči. Radšej budem, aby OĽaNO malo o percento menej, nemusíme robiť silou mocou kampaň na južnom Slovensku, keď to pomôže dobrej veci,“ hovorí Igor Matovič na margo informácií, že do Aliancie dostal pozvánku poslanec Győrgy Gyimesi. To platilo ešte pred mesiacom. Gyimesiho pozvánka do Aliancie už asi nie je veľmi aktuálna.

Matovič o prezidentke: Nemám ju rád, ale nechcem jej škodiť (VIDEO)
Igor Matovič (OĽaNO) hovorí, že ochranku využíva preto, lebo mu chodia výhražné listy a emaily. Fico ju mal preto, aby mal kto jeho frajerke sťahovať nábytok. Ak Úrad na ochranu ústavných činiteľov zhodnotí, že Matovič ochranku potrebuje aj... Čítať ďalej
15 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Podávajú žalobu

„Gyorgy Gyimesi ma verejne nazval chorým človekom, čím porušil moju ľudskú dôstojnosť, odporným spôsobom zneužil tragédie, ktoré postihli moju rodinu, čím porušil aj moje právo na súkromie,“ vyhlásil líder maďarskej platformy na tlačovej besede. Poslanec OĽaNO svojim konaním porušil zákon a jeho predžalobnú výzvu ignoroval. Dôvodom je slovná prestrelka medzi Matovičom a odvolaným ministrom zahraničných vecí, v rámci ktorej odzneli aj Gyimesiho ostré vyjadrenia.

Facebbok | Krisztián Forró, predseda strany Aliancia

Vie, že urobil chybu

„Ľutujem, ak som ho urazil ako človeka. Na jednej z tlačových konferencií som už hovoril, že pre mňa nie je žiaden problém sa ospravedlniť. Ak si však pán Rigó napriek tomu vybral cestu súdneho sporu, tú akceptujem,“uviedol Gyimesi s tým, že vidí rozdiel „medzi politikom a človekom ako takým“.

„Ak sa pýtate, či som porušil etické normy voči človeku, tak priznávam, že áno,“ uzavrel Gyimesi s tým, že  o jeho porušení zákona rozhodne súd.

Matovičov odkaz istému ZAKOMPLEXOVANÉMU MINISTERKOVI
Matoviča v Michalovciach vítali potleskom. Krik a hádky sa síce neskôr dostavili, no líder OĽaNO to zvládol určite oveľa lepšie, ako poverený najvyšší diplomat Rastislav Káčer v rovnakom kultúrnom dome pred týždňom. Igor Matovič (OĽANO) chcel v... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Káčerova hláška a reakcie na ňu

Gyimesiho pobúrili slová ministra Káčera, ktorý v slovnej prestrelke s Matovičom hovoril o možných nárokoch Maďarska na južné Slovensko.

„Keby bol býval Vladimír Putin úspešnejší a dnes ho máme na východných hraniciach, myslím si, že takýmto nárokom by sme už dnes priamo čelili, bohužiaľ,“ povedal vtedy Káčer. Gyimesi na to reagoval, že je to zo strany ministra zásadné obvinenie.

„Nebolo by dobré prebudiť spacieho džina maďarskej karty,“povedal Gyimesi a od Káčera žiadal ospravedlnenie, čo ten odmietol. Ospravedlnenie, dokonca odstúpenie žiadali aj lídri Aliancie. Práve Rigó vtedy označil duo Gyimesi-Matovič za „veľmajstrov slovenského populistického politického bulváru“.

Matovič, Káčer, fotokoláž: TASR

A tak sa urážajúci urážali

„Prekáža mi, keď sa niekto urazí v mene Maďarov žijúcich na Slovensku, čiže aj v mene mojom. Rovnako mi prekáža, keď nás niekto chce použiť a zneužiť vo volebnej kampani,“ uviedol Rigó a jeho vyjadrenie urazilo Gyimesiho.

„Každá jedna krajina mala a má zradcov. Pán Rigó Konrád je v očiach drvivej väčšiny Maďarov žijúcich na Slovensku obyčajný zradca. Avšak dokážem pochopiť jeho vyjadrenia, pretože on a jeho rodina si prešli mnohými ťažkými skúškami a tragédiami. Myslím si, že to zanechalo vplyv na jeho psychike a chorým ľuďom by sme nemali ubližovať,“reagoval Gyimesi.

Takýto náklad absurdnosti ste dávno nevideli
Občianski aktivisti z Ružomberka sa rozhodli, že popri voľbách by sme mohli hlasovať aj v referende. Otázky, ktorých je sedem, by sme v 21. storočí mali podľa nich mať dávno vyriešené. Aktivisti preto rozbehli petíciu, pod názvom Referendum23. Na... Čítať ďalej
14 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme