P. Kažimír: Som nevinný a obhájim sa pred sudcom na hlavnom pojednávaní
13 | 04 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír zatiaľ nedostal trestný rozkaz z 3. apríla, podľa ktorého je vinný z korupcie a musí zaplatiť peňažný trest vo výške 100.000 eur. Kažimír reagoval na zverejnené informácie o neprávoplatnom rozsudku s tým, že je nevinný a nepochybuje o tom, že sa obháji na hlavnom pojednávaní. O vine guvernéra rozhodol samosudca Špecializovaného trestného súdu. Informuje TA SR.

"Napriek trestnému rozkazu, ktorý mi nebol dosiaľ ani doručený, som nevinný. Nedopustil som sa žiadneho trestného činu a nepochybujem o tom, že sa obhájim pred sudcom na hlavnom pojednávaní alebo pred odvolacími súdmi na Slovensku alebo v Európe," uviedol Kažimír. Guvernér dodal, že verí v prezumpciu neviny, pretože sa nedopustil žiadnej trestnej činnosti. Dodal, že nebude reagovať na politické vyhlásenia v predvolebnej kampani.

Kažimíra už vyzvali viaceré politické strany na odstúpenie z funkcie, pretože podľa nich musí byť na čele NBS dôveryhodná osoba. Zvážiť svoje odstúpenie by mal aj podľa prezidentky Zuzany Čaputovej. Svojho bývalého člena sa, naopak, zastala opozičná strana Smer-SD, podľa ktorej je Kažimír typickou obeťou zneužívania trestného práva na politické účely.

"Dojemná" hystéria "kaviarne" nad neprávoplatným rozsudkom
Špeciálny trestný súd rozhodol, že Guvernér NBS Peter K. je "vinný z podplácania" a má zaplatiť peňažný trest. Rozhodnutie nie je právoplatné, odpor podala Špeciálna prokuratúra. To však neprekáža hysterickým reakciám prezidentky, Progresívcov a... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme