Ďalšie MIG-y letia na Ukrajinu
14 | 04 | 2023 I Milan Laca

Nemecko umožnilo Poľsku reexportovať na Ukrajinu MiGy-29, ktoré boli súčasťou vzdušných síl NDR.

Nemecká vláda povolila Poľsku reexportovať na Ukrajinu stíhačky MiG-29, ktoré boli kedysi súčasťou vzdušných síl NDR, píše magazín Der Spiegel, s odvolaním sa na príslušné rezorty.
Staré, ale dobré
"Varšava chce podporiť Ukrajinu stíhačkami zo starých zásob NDR. Berlín na to dal potrebné povolenie," píše sa v článku. Noviny Süddeutsche Zeitung informovali, že ide o päť stíhačiek MiG-29, ktoré predal Poľsku v roku 2002 po zjednotení Nemecka.

Okolo Ukrajiny je mnohé jedna veľká lož
Únik tajných správ z Pentagonu naznačuje, že tí, ktorí sami rozhodujú o tom, čo je pravda a čo je dezinformácia, podvádzajú dokonca parlamenty vlastných krajín. Britský premiér Rishi Sunak podľa britského webu declassifieduk.org údajne tajne... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Staré, ale vylepšené
To, že Poľsko odovzdá kyjevskej vláde novú várku stíhačiek MiG-29, oznámil aj premiér Mateusz Morawiecki v prejave na pôde Atlantickej rady. Začiatkom apríla prezident krajiny Andrzej Duda informoval o pláne dodať Ukrajine 14 stíhačiek MiG-29, ktoré  budú vylepšené podľa štandardov NATO.
EÚ ich odmení
Ako nedávno povedal premiér Morawiecki, Európska únia poskytne „veľmi dobrú kompenzáciu“ za muníciu dodávanú ozbrojenými silami Ukrajiny. Podľa neho „výmenou za staré zbrane“ bude môcť Varšava „za európske peniaze nakupovať moderné zbrane a strelivo a budovať výrobné linky na rôzne zbrane“.
Ako by mohla pokračovať vojna
NYT: Pentagon naznačil možnosti vývoja konfliktu na Ukrajine za náhlych okolností. Tajné materiály Pentagonu, ktoré unikli, obsahujú štyri možnosti vývoja konfliktu na Ukrajine za nepredvídaných okolností, ako je napríklad úder Kyjeva na Kremeľ,... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik