Prvá lastovička spájania pro národných síl: SNS a Život-NS
12 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Slovenská národná strana a Život-národná strana v stredu na tlačovej besede oznámili spojenie týchto dvoch politických subjektov.

Andrej Danko (Slovenská národná strana) zrekapituloval dianie, ktoré viedlo k tomuto stavu v spoločnosti a že strana Život-NS je prvá z radu strán, s ktorými SNS rokuje o spájaní sa a ktorá dostane miesto na kandidátke národniarov. Tomáš Taraba (Život-NS) upozornil, že SNS je strana, ktorá má historický mandát k tomu, aby v takýchto časoch spájala pronárodné subjekty a objasnil, že SNS nebude hovoriť o odchode Slovenska z medzinárodných štruktúr, ale potrebujeme v nich mať zástupcov, ktorí budú sebavedomo chrániť záujmy SR.

Prvá strana na kandidátke

Danko (SNS) vysvetlil, že spájanie pronárodných síl si vyžiadalo ohrozenie demokracie a množstvo ďalších problémov, ktoré priniesla nekompetentná vláda.

„Strana Život-NS je prvá strana, ktorá dostane miesto na kandidátke SNS,“povedal Andrej Danko, ktorý pripomenul, čo všetko zrušila súčasná vláda a podľa neho je to dôkazom, že „k vláde sa dostali amatéri“.

Danko upozornil, že s opozíciou už mali mať tieňovú vládu, ktorá bude pripravovať zákony.

„Dnes tu stojíme s Tomášom Tarabom, aby sme sa spojili. Poďme sa baviť o pomoci v rôznych oblastiach,“ poznamenal Danko, ktorý zopakoval, že Slovensko musí mať dobré vzťahy ako na západ, tak na východ. Upozornil pritom, že toto spojenie nie je koalícia, ani zlúčenie, je to spojenie strán na rovnakom základe.

„Slovensko má na čele bábkových politikov a tých, ktorých vôbec nezaujíma osud Slovenska,“ upozornil Danko a ako dôkaz pripomenul faktúry a vysoké ceny.

STRANA SNS ZVEREJNILA, S KÝM IDE DO VOLIEB SPOLOČNE!
Mimoparlamentná SNS ide do volieb spoločne so stranou Život - Národná strana. Informovali o tom ich predsedovia Andrej Danko (SNS) a Tomáš Taraba (Život-NS) na stredajšej tlačovej konferencii. Danko avizoval rokovania aj s ďalšími stranami,... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Nie je čas na hľadanie rozdielov

„Nikdy na Slovensku nebol taký rozdiel v predvolebných sľuboch a realitou,“povedal Tomáš Taraba a upozornil na to, že sme zadĺžení ako Grécko kvôli nekompetentnosti vlády. Podľa Tarabu pôjde v septembrových voľbách o všetko – či si budú politici zo slovenskej vlády robiť „trampolínu“

„Chcem poďakovať SNS, že si uvedomila svoju historickú zodpovednosť, že je stranou, ktorá má spájať pronárodné strany. Som veľmí rád, že otvorila svoju kandidátku. Tá bude veľmi pozitívnym prekvapením. Netreba nás obviňovať z vyháňania Slovenska z medzinárodných štruktúr, ideme obhajovať záujmy Slovenska. Toto je vízia, ktorú chceme napĺňať. Nie je čas zvýrazňovania rozdielov, je čas na hľadanie prienikov,“ pripomenul Taraba a požiadal aj iných politikov, aby tomuto projektu vyjadrili podporu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik