"Prezident násilia a pokrytectva..." Macronov prejav Holandsku narušili!
12 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

Hnev, ktorý vyvolala dôchodková reforma vo Francúzsku, nasledoval prezidenta Emmanuela Macrona aj do Holandska, kde bol prezident Macron na dvojdňovej návšteve. Demonštranti tam narušili jeho prejav. 

Pandémia koronavírusu a vojna na Ukrajine dostali Európu do pozície, v ktorej si musíme uvedomiť, že ak chceme zachovať našu európsku identitu, musíme znížiť našu závislosť," uviedol predseda kultúrneho výskumného centra Nexus, vo svojom hlavnom prejave.

Podľa Macrona si obe tragédie vynútili väčšiu európsku suverenitu. Francúzsky prezident tiež obhajoval silnú európsku priemyselnú politiku a poukázal na to, že Čína aj Spojené štáty aktívne podporujú svoj vlastný národný priemysel.

Obe krajiny majú silné priemyselné politiky a neustále ich posilňujú.

"Potrebujeme aj Európu," zdôraznil.

"EÚ sa v dôsledku vojny na Ukrajine do značnej miery oslobodila od závislosti od ruskej energie a musí pokračovať v tejto ceste. Musíme vypracovať novú stratégiu, ktorá bude čoraz viac znižovať našu závislosť, najmä v oblasti zdrojov energie, čo je rozhodujúce v čase, keď sa hospodárstvo čoraz viac používa ako zbraň," dodal Macron.

Podľa jeho názoru obrana suverenity znamená "výber našich partnerov a formovanie nášho vlastného osudu, nielen účasť na svetových udalostiach ako diváci", dodal.

Macronov prejav prerušili demonštranti, ktorí kritizovali stav demokracie vo Francúzsku a pýtali sa ho najmä na reformu dôchodkového systému. Demonštranti držali transparent s nápisom: "Prezident násilia a pokrytectva."

Francúzsko sužuje prehlbujúca sa domáca kríza, odkedy hlava štátu využila ústavný manéver na obídenie hlasovania v parlamente o zvýšení veku odchodu do dôchodku zo 62 na 64 rokov.

Vláda sa drží svojho plánu, zatiaľ čo masové demonštrácie sprevádzajú nepokoje na viacerých miestach už niekoľko mesiacov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik