Maďarsko nikdy nebude ani Bruselské, ani Washingtonské
12 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Čím národ nižšie stojí, čím hlbšie v živote telesnom je ponorený, tým menej vážnosti má sám k sebe a tým ľahšie si dá so sebou zahrávať a svoje si odnímať, ako i jednotlivý človek v bahne telesného života zaviaznutý je bez vážnosti k sebe samému a ľahko sa … za úžitok telesný nielen s telom, ale aj s dušou zapredá.“ Autorom citátu je Ľudovít Štúr.

Jeho tvár sa na nás kedysi usmievala z päťstokorunáčky, učíme, pardon, učievali sme sa,  o ňom v škole a hádam už iba v staršej generácii neexistuje Slovák, ktorý by tohto obdivuhodného muža nepoznal. Ľudovít Štúr zasvätil celý svoj život pozdvihnutiu vzdelanosti nášho národa.

Zradili sme ho – vzdelávanie a vzdelanie je dnes u nás na konci poradovníka takzvaných spoločenských hodnôt. Za to patrí našej vláde a predstaviteľom štátu „nehynúca vďaka“. Je to ich večná zrada nielen na súčasníkoch, ale aj na generáciách, ktoré ešte len vstúpia do aktívneho života. Nuž ale ako inak, ak nevzdelanosť či priam hlúposť bola v posledných rokoch povýšená na štátnu ideológiu!

Štúr by ma určite pochopil

Ide totiž o „svojbytnosť, svojstojnosť“ inak tiež národnú emancipáciu a suverenitu. Tentoraz nie na Slovensku, to už úspešne hŕstka globalistických šialencov rozpredala, rozdala a na dlhé roky zapredala. Bez súhlasu jeho vlastníkov – Slovákov. Chcem totiž chvíľu písať o Maďaroch. O tých Maďaroch, ktorí sa súc verní ústave svojho štátu, ale aj vlastnej histórii, vlastnému národu a najmä vlastnej maďarskej hrdosti na „maďarskosť“ postavili, narovnali chrbáty, zdvihli hlavy a povedali „NIE“. DOSŤ.

Maďari si budú v Maďarsku a nad Maďarskom vládnuť sami, nikomu svoju vlasť neodovzdajú do dočasnej správy, nikomu nedovolia rozhodovať nad svojimi osudmi, iba svojmu štátu s menom Maďarsko. Základný zákon Maďarska (maďarská ústava), (vyhlásený 25. apríla 2011), je totiž z pohľadu Maďarov na vrchole hierarchie právnych predpisov v Maďarsku a každý iný zákon musí byť s ním v súlade. Nikto na svete nemá právo diktovať Maďarom niečo, čo je nad rámec ich Základného zákona Maďarska.

Nič o ľuďoch bez ľudí...

„Duchom našej doby je demokracia. Všetko pre ľudí a všetko pre ľudí.“ Povedal kedysi Štúrov generačný rovesník a zároveň v mnohom oponent - Lajos Kossuth, maďarský právnik, politik, bojovník za etnickú čistotu Uhorska a nezávislosť Uhorska od Rakúska, vodca maďarskej revolúcie v rokoch 1848-1849. Dodnes je Maďarsko verné jeho ideovému odkazu - „všetko pre ľudí“, vrátane najvyšších maďarských štátnych predstaviteľov. A ak je niečo proti ľuďom, napríklad vojna a jej riziká, hrozba drahých energií, potom sa Maďarský štát stavia na stranu Maďarov a nie Bruselu či Washingtonu alebo Kyjevu. Maďarsko je Budapešť a Maďari. Keby sa tak raz dalo niekedy napísať, že Slovensko, to je Bratislava a Slováci. To však je v súčasnosti nemožné, pretože tu rozhodujú detašovaní zamestnanci zahraničia. Vrátane samotnej hlavy štátu.

Sankcie za národnú a štátnu hrdosť

Brusel zúri, lebo Budapešť sa nepodriaďuje. Washington zúri, lebo Budapešť zostáva maďarská a nie je na kolenách a dostatočne „americká“. Brusel hrozí takými sankciami, Washington onakými. Maďarsko však robí politiku pre Maďarov. Nešetrí na humanitárnej pomoci obetiam vojny, ale zbrane do nej neposiela. Podporuje jednotnú európsku politiku, ale nie vtedy, ak by obmedzila tradičné maďarské národnoštátne hodnoty či nebodaj ak by odporovala Základnému zákonu Maďarska. Maďarsko má lídrov Maďarov. Koho máme my? Povie mi niekto, koho má na čele ako štát Slovensko? A kto tu diktuje, čo smie byť slovenské a čo už slovenské nesmie byť?

Dodatok

Tento komentár sa začínal citáciou nášho národovca Ľudovíta Štúra, prenechám mu aj záver textu: „Ak chceš zmeniť svoj stav, najviac sebe dôverovať môžeš a musíš, veď sám máš prístup k hlbinám srdca, citov a myslenia svojho, musíš sa spytovať, či budeš vytrvalý, či budeš pripravený znášať nepriaznivosti, ktoré by sa v premene tvojho stavu na odpor položili.“

Našli bič na Orbána? USA môžu potrestať Maďarsko
Médiá: USA môžu potrestať Maďarsko sankciami proti „vplyvným osobám“ Spojené štáty môžu čoskoro oznámiť sankcie voči maďarským „vplyvným občanom“ v dôsledku výrazného zhoršenia bilaterálnych vzťahov a kritiky krokov maďarskej vlády Viktora Orbána.... Čítať ďalej
12 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik