USA opäť zaútočia? Nebezpečné Mexiko
12 | 04 | 2023 I Milan Laca

Americký Kongres navrhol inváziu do novej krajiny, píšu médiá.

Politico: Republikáni navrhujú poslať vojakov do Mexika, aby bojovali proti drogovým kartelom.

Zaútočme!
Medzi americkými politikmi sa množia výzvy na vyslanie armády do Mexika, bojovať proti drogovým kartelom, píše denník Politico.
"Ochota niektorých republikánov otvorene schváliť legislatívu alebo schváliť použitie armády v Mexiku naznačuje, že táto myšlienka sa v strane pevne zakorenila. Ilustruje, ako nespokojnosť s imigráciou, úmrtiami z predávkovania drogami a antipatiou voči Číne určujú širší rámec strany." zahraničnej politiky,“ píše sa v článku.
Situácia je vážna! USA chcú poslať Taiwanu vojenskú pomoc a uvažujú aj o zbraňových systémoch!
Predseda osobitného výboru Snemovne repreznetantov Spojených štátov pre záležitosti Číny vyzval v nedeľu na vojenskú pomoc pre Taiwan. Republikánsky kongresman Mike Gallagher tým reagoval na vojenské cvičenia armády Čínskej ľudovej republiky priamo... Čítať ďalej
10 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová
Iní to odmietajú
V článku sa však uvádza, že demokrati takúto možnosť vylučujú a prezident Joe Biden nechce začať takéto operácie. Novinári však pripomínajú, že Donald Trump v posledných týždňoch svojho prezidentského mandátu hovoril o možnom vyslaní špeciálnych jednotiek, či prechode na kybernetickú vojnu proti vodcom kartelu, ak opäť vyhrá voľby.
Nový zákon
Autori píšu, že republikánski kongresmani Dan Crenshaw a Mike Waltz navrhli zákon, vyžadujúci použitie vojenskej sily, aby sme „nás dostali do vojny s kartelmi“. „Senátor Tom Cotton povedal, že je pripravený poslať americké jednotky do Mexika, aby bojovali proti drogovým bossom  a to aj bez súhlasu tejto krajiny,“ uvádza sa v článku.
Armáda je proti
Predseda zboru náčelníkov štábov generál Mark Miiey v marci pre Defense One povedal, že boj proti obchodu s drogami je úlohou orgánov činných v trestnom konaní, nie armády a že Spojené štáty by nemali posielať vojakov do Mexika bez súhlasu jeho vlády.
Mexický prezident Andrés Manuel Obrador sa postavil proti akejkoľvek americkej vojenskej intervencii.
Zelenskyj sľúbil Poľsku ukrajinské územia
NPD: Zelenskyj sľúbil Varšave územia výmenou za pomoc proti Rusku. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prisľúbil poľskej vláde územia západnej Ukrajiny ,výmenou za pomoc proti Ruskej federácii, napísal Marek Galaśa, autor z portálu Niezależny... Čítať ďalej
10 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik