Ukrajinské plány na ofenzívu
11 | 04 | 2023 I Milan Laca

Generálny štáb má viacero scenárov na protiofenzívu, rozhodnutie padne v poslednej chvíli.

Veliteľstvo ozbrojených síl Ukrajiny má minimálne tri scenáre na   ukrajinskú protiofenzívu. Vyhlásil to tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Alexej Danilov, v rozhovore pre nemeckú televíziu ARD,  informuje Tagesschau.

Nemýľte sa!

"Ak si niekto myslí, že máme len jednu možnosť, tak to tak nie je. Ani tri možnosti nestačia," povedal Danilov. Ukrajina, podľa neho, udržiava kontakt so svojimi kľúčovými spojencami, ako sú USA, Veľká Británia, Nemecko a Poľsko. Údaje o plánovaných operáciách a počte vojenských jednotiek, ktoré sú do nich zapojené, sú však utajovanými skutočnosťami.

Dánsko: Stíhačky pre Ukrajinu do leta! Ale len na papieri
Úradujúci dánsky minister obrany Troels Lund Poulsen povedal, že očakáva, že jeho krajina a jej spojenci sa „do leta“ rozhodnú o dodávke západných stíhačiek Ukrajine, informuje The Guardian. Dáni potrebujú dialóg, Slováci to dali na vlastnú... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Nič nezmenili

Danilov tiež poprel tvrdenie americkej televízie CNN, že Ukrajina už zmenila svoje vojenské plány kvôli úniku dokumentov Pentagonu. Zdôraznil, že počet ľudí, ktorí vedia o plánoch na území Ukrajiny, je extrémne obmedzený. Nemyslí si, že zdroj, ktorý hovoril so CNN, s tým má niečo spoločné.

Dajte pozor!

Povedal však, že západné spravodajské agentúry by mali byť za každých podmienok ostražitejšie. Predtým Danilov povedal , že ukrajinská protiofenzíva už prebieha a vyzval verejnosť aby nečakala na " magické dátumy ". Predstaviteľ kancelárie prezidenta Michail Podoljak zasa povedal, že objavenie sa tajných dokumentov Pentagonu na verejnosti neprezrádza údaje o protiofenzíve Ukrajiny.

Francúzsko popiera: Žiadnych vojakov na Ukrajine NEMÁME! Uniknuté dokumenty hovoria iné...
Uniknuté dokumenty naznačujú, že francúzski vojaci sú na Ukrajine, informuje POLITICO. Francúzska vláda v sobotu poprela, že by sa francúzski vojaci nachádzali na Ukrajine, informoval Le Monde. "Žiadne francúzske sily nie sú zapojené do operácií... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik