Káčer: Rusko za škody na Ukrajine ZAPLATÍ!
11 | 04 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Káčer sa 11. apríla 2023 v Bratislave stretol s námestníčkou ministerstva zahraničných vecí USA pre civilnú bezpečnosť, demokraciu a ľudské práva Uzrou Zeyovou, s ktorou diskutovali o stave demokracie vo svete a v našom regióne.

Slovensko bude pomáhať do "pr.ele roztržení"

"Slovensko je pripravené aj naďalej pomáhať Ukrajine pri pokrývaní jej naliehavých vojenských a materiálnych potrieb, ale aj pri jej komplexnej obnove a rekonštrukcii. Obnova a rekonštrukcia vojnou zničenej susednej krajiny si vyžiada obrovské zdroje, je logické a spravodlivé, aby sa na nich podieľala aj Ruská federácia ako agresor," uviedol minister Káčer.

Rokovanie potvrdilo strategické partnerstvo medzi Slovenskom a Spojenými štátmi. Partneri odsúdili systematické a vážne porušovanie ľudských práv na Ukrajine zo strany Ruskej federácie a potvrdili odhodlanie pokračovať v podpore nášho suseda tak dlho, ako to bude potrebné.

Pozor na Čínu!

Partneri sa zhodli, že Čína predstavuje globálnu bezpečnostnú výzvu, ktorej je potrebné venovať pozornosť. "Práve spolupráca Spojených štátov, Európskej únie a podobne zmýšľajúcich demokratických krajín je kľúčom k udržaniu medzinárodného poriadku založeného na pravidlách a hodnotách, ktoré v transatlantickom priestore zdieľame," uviedol minister Káčer. Dodal, že prípadné dodávky zbraní Rusku z Číny by mali výrazne negatívny dopad na vzájomné vzťahy.

Korupcia na Slovensku nebola témou dňa

Témami stretnutia boli aj ochrana právneho štátu, boj s korupciou, sloboda médií, ľudské práva, vrátane práv LGBTI osôb a problém šírenia dezinformácií. Minister Káčer diskutoval o iniciatíve Slovenska a ďalších členských štátov EÚ vytvoriť nový sankčný režim pre postihovanie závažných prípadov korupcie vo svete, ktorý by sa podobal tzv. Magnickému zákonu v USA.

"Nezaujatá" TV JOJ: O Čaputovej bude diskutovať Rizman!
Mala by Zuzana Čaputová opäť kandidovať? Na túto otázku sa bude dnes (utorok, 11.4.) pýtať TV JOJ vo svojej relácii Na hrane. A zvolila si skutočne "nezaujatých" hostí do didkusie. Súkromná televízia JOJ sa bude v najbližšej relácii Na hrane... Čítať ďalej
11 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik