Proti bojovému plynu sú masky, proti poplatným poslancom nič
10 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Neviem, kto ich kde vyberal, ale musel to byť riadny, ale že fakt riadny oný! To, "čo" máme posledné tri roky v Národnej rade Slovenskej republiky na postoch akože zástupcov ľudu, ktorých v podobe  "toho čosi" delegoval podľa ústavy ako aj podľa pravidiel zastupiteľskej demokracie akože ľud tejto krajiny, je veľavravnou vizitkou šéfov či majiteľov politických strán, za ktoré toto "to", do parlamentu kandidovalo.

"Poslanci sú zástupcovia občanov. Mandát vykonávajú osobne podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie sú viazaní príkazmi." Píše sa v Ústave Slovenskej republiky, na ktorú svojim slávnostným sľubom okamžite po jeho zvolení "to" pozabúdalo a dodnes si nespomenulo. A keď už sme pri tej ústave, teda pre to "to" zdrap papiera, potom si pripomeňme, na čo a ako taký poslanec prisahá. "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života." A to "to" pri recitovaní tohoto sľubu drží ruku na viazanej Ústave Slovenskej republiky. Potiaľ "normálny" parlament, teda, ten ústavný. Na Slovensku nateraz fiktívny.

Sľubom sa všetky tie otravné rituály pre to "to" skončili

Akonáhle koaliční poslanci opustili rokovaciu sálu na jej úvodnom, akože slávnostnom zasadnutí, prestali byť poslancami ľudu a jeho delegovanou mocou a v rozpore s práve odrecitovaným sľubom sa stali sluhami a slúžkami svojich bosov na poslanecklých kluboch. A ešte svojich tráum, fixných ideí a tmárskych ideológií.Čo zavelí rodná strana a jej vodca, za to sa hlasuje a naopak, za opozičné návrhy sa nehlasuje, ako raz s bohorovným ksichtom do spravodajskej kamery zahlásilo jedno "to", ktoré okrem iného riadi všetky tie "to" v poslaneckom klube svojho šéfa. Teda, "šéfinko" medzi svojimi roztlieskavačkami a roztlieskavačmi a inými klubovými "rowdies". Áno, rowdies, výtržníkov, pretože mnohé poslanecké "to" tak možno podľa jeho bežných verbálnych prejavov počas rokovania pléna za rowdies, teda výtržníka, s pokojným svedomím označiť. Archívne videá by sa sem mohli naukladať do nekonečného poradia.

A už si len poberáme plat a požitky

Že parlament hlasuje iba o nezmysloch a dogmách šéfov straníckych akcioviek? Na Slovensku normálne. Nikoho, ani to parlamentné "to", ten hlasovací planktón, nezaujíma, že taká téma 363 je tu tak pre zo desať politikov, lebo nejaký paragraf, podľa ktorého má generálny prokurátor zasahovať v prípade porušenia práva dotknutého nikdy nebude použitý na ochranu bežného občana. Toho predsa vyprášia na obvodnom policajnom oddelení a je vybavené. A ak má prachy, nech sa súdi, čo tam po nejakej spravodlivosti pre radového slovenského občana. Takže 150 poslancov sa tu tri roky zaoberá niečim, čo sa v živote nebude týkať bežného voliča a nijak to ani pozitívne ani negatívne neovplyvní jeho kvalitu života. Na paragrafe 363 sa ukájajú iba mocensky neukojení úchylovia, nikto iný. A hlasovacie stroje, ich parlamentné "to".

Hmotná zodpovednosť politikov? Nikdy!

Aj keď vás podviedli vo volebnej kampani, že ju zavedú, ak im dáte hlas. Deň po zvolení na tento sľub zabudli a veľmi plánovane. Pretože, ak by na Slovensku platil zákon o hmotnej zodpovednosti politikov za škodu, ktorú napáchajú Slovensku a jeho občanom, minimálne ústavná väčšina toho súčasného parlamentu by musela ísť na tvrdo sedieť, spolu so svojmi bosmi na čele. Ale tú nehanebnú drzosť sľubovať vám to, už desaťročia majú. Veď sľub je iba sľub, hoci vo voľbách ide o vyrejný prísľub, ale nikto ho zo zákona nevymáha. Ide totiž o nedotknuteľných zo zákona. Nie stíhateľných zo zákona, kdeže, zabudnite! A za to, ako neslobodne hlasuje každé to stranícke "to", tiež nikdy nikto nikoho na zodpovednosť ťahať nebude. Mohol by však. Volič. Lenže ten na také niečo pravideľne či už náhodou, alebo z iných dôvodov počas volieb akosi rád zabúda. Nna škodu sebe samému i celému Slovensku.

Z parlamentu spravili slúžku vlády - na to nezabudnite!

Nikdy v novodobej histórii Slovenska nebol národný parlament tak ponížený, ako za vládnutia štvorice Kollár - Matovič - Remišová - Sulík. A toho posledného neospravedlňuje ani skutočnosť, že túto loď bláznov a barbarstva opustil. Spravil to totiž neskloro, už keď bolo jasné, že ide nenávratne ku dnu. Tí štyria si z Národnej rady Slovenswkej republiky spravili prostitútku, v ktorej im tí "to" odhlasovali všetko, čo potrebovali k dosiahnutiu neobmedzenej moci obmedzených. Zrýchlené legislatívne konania, obmedzovania občianskych slobôd, cenzúru, rabovanie, službu cudzej mocnosti za súčasného neprospechu vlastnej krajine. V porovnaní s tým sú ustavičné a nikdy sa nekončiace potratové parlamentné diskusie iba trápne zábavnou medzihrou.

Takže, zopakujem - jedinou cestou k zmene sú voľby. Takto sa tu totiž už žiť naozaj nedá, teda, s výnimkou života aktuálnych mocenských politických mafií. Alebo totálnych spoločenských kaviarenských ignorantov, tým je však jedno úplne všetko, ak práve nejde o granty spoza oceánu.

OBČANIA, ZVÝŠTE POZORNOSŤ! Varuje generál Jozef Viktorín
"Arogancia ide tak ďaleko, že sľubujú niečo, čo presahuje ich politický mandát. Áno, škodia Slovensku, škodia občanom. Pri chudobe a zlej sociálnej situácii sa zameriavajú na živenie cudzích vojsk. Zlé riešenie bez empatie k verejnosti a len pre... Čítať ďalej
10 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme