Ondrej Kandráč: So synom má tajný veľkonočný rituál (VIDEO)
09 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Rodený Šarišan a otec Ondríka, Emky a Marušky Ondrej Kandráč, aj na Veľkú noc dodržiava tradície spojené s týmto sviatkom. Manželka Erika aj s jeho mamou sa už na Veľký piatok zvŕtajú v kuchyni tak, aby na stole bolo všetko to, čo tam má byť.

Keďže manželia Kandráčovci sú od Sabinova, aj ich sviatočný stôl bude obsahovať tradičné východniarske pokrmy. Tie, keďže Ondrej Kandráč nie je kuchársky talent, pripravia jeho pani manželka aj s jeho mamou. Pustia sa do nich však až keď ich posvätí kňaz, ako sa na východe patrí. Zaspomínal si na jednu z oblievačiek, ktorá nemusela dopadnúť dobre, no naučila ho opatrnosti. Kandráčovci nedávno vzdali hold svojej rodáčke z východu, no mnoho fanúšikov mu dodnes vyčíta očkovaciu kampaň.

Čo bude na stole

"Mám to šťastie, že protiklady sa priťahujú a ja antikuchár, ktorý nevie uvariť ani špagety, mám po svojej pravici skvelú kuchárku a hostiteľku Eriku, ktorá vyvára všetky tie vynikajúce veľkonočné recepty od šalátu až po hrudku. Vianoce sú najkrajším sviatkom, ale pre kresťanov sú najvýznamnejším,"vysvetľuje Ondrej Kandráč.

 "Keďže mám skvelých priateľov a z mojej rodnej dedinky z Krásnej Lúky od Emila som dostal domáce údeniny. Od ďalšej kamarátky Aničky z Krásnoviec od Michaloviec mám zemplínske prošúto. Takže sa už tešíme, ako všetko okoštujeme,"  robí sebe, ale aj nám chúťky hudobník. Ku koštovke sa však dostávajú až po tom, ako kňaz všetky tie dobroty počas Bielej soboty posvätí.

Dorota Nvotová si ctí tradície. Naštvala tým svoju bublinu (GALÉRIA)
„Mám rada veľkú noc, šibačku, oblievanie, vajíčka, kuriatka, zajačiky… samozrejme pod podmienkou, že sa nejedná o násilie, a že každá vyšibaná žena s tým súhlasí,“ priznáva sa Dorota Nvotová na sociálnej sieti a v tom je „kameň úrazu.“ Dorota... Čítať ďalej
06 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

U nas še nešibe

"Tento zvyk sme si doniesli z našich rodín, ja aj Erika pochádzame od Sabinova. U nás sa vždy kúpalo. Niekedy to nemalo konca - kraja. Niekedy sme v emócii a radostnej atmosfére namiesto veľkonočných piesní spievali vianočné," smeje sa huslista a dopĺňa, že u nich doma sa nešibalo.

"Vždy som ctil tradície. A teda som raz oblieval hlineným džbánom. Chcel som na ňu vyliať celý obsah nádoby. Lenže uško mi zostalo v ruke a zvyšok je rozťal plece. Našťastie nebolo treba zošívať. Ale odvtedy som opatrný kúpač," spomína na mladosť.

Ujde sa aj najmenšej

"Mám z toho radosť. A studená voda je pri tom na nezaplatenie. Keď ju vylete na dievča a to po kontakte s vodou zvýskne, zažijete aj skvelé zvukové efekty," nezaprie sa v ňom chlap, ktorý aj syna priviedol k veľkonočnému rituálu.

"Vždy vstávame skôr, ako dievčatá a poriadne ich vykúpeme, hoci je potom všetko navôkol mokré. Ale berieme to tak, že je to pre ich zdravie. Trošku vody si „užije“ aj Maruška, ale iba tak jemne. Je to naše zlatíčko, náš dirigent. Nechcem si to u nej pokaziť,"hovorí so smiechom hudobník. Pre jeho najmladšieho potomka to bude druhá Veľká noc.

Facebook / Ondrej Kandráč | Na predvianočnom koncerte Mariky Gombitovej si Ondrej zaspieval pieseň Správne dievča. Popová legenda "odpálila" A ja taka dzivočka

Pocta východniarke, rodáčke

Kandráčovci si zahrali aj na pre covid niekoľkokrát odloženom koncerte Mariky Gombitovej v decembri minulého roka. „Strihli si spolu kombináciu piesní Správne dievča / A ja taka dzivočka.

„Drahá Marika, nech si aj naďalej tou našou "dzivočkou" z východu, ktorá prináša medzi fanúšikov radosť zo života a úsmev všade, kde prídeš,“ napísal Ondrej Kandráč na Facebooku k ich spoločnému vystúpeniu.

Vakcína je hudba

Mnohí však Ondrejovi Kandráčovi vyčítajú, že sa stal tvárou očkovania proti covidu. V prvom polroku 2021 sme ho mohli vidieť aj s heslom „Vakcína je hudba“ na všemožných miestach od bilbordov popri cestách, až po reklamu v časopisoch a mnohí mu nevedia zabudnúť, že hoci oni sedeli doma, pán umelec vyhrával na infektologickom okrese v Nitre, ktorá už bola v tom čase v rámci pandemického semaforu v červenej farbe. Tá okrem iného znamenala zákaz hromadných podujatí.

Tanec na červenú sa nevypláca, pán profesor!
Hrať sa na rovných a rovnejších sa občas aj nevypláca. Presvedčil sa o tom aj profesor Jarčuška. Nevedno, či je to ukážka práve rovnosti, alebo je to o tom, že potrebujeme "obeť", na ktorej exemplárne ukážeme, že opatrenia sú kontrolované. Píše o... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Facebook / Ministerstvo zdravotníctva SR | Ondrej Kandráč bol jednou z tvárí očkovacej kampane

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik