Ukrajina posilní obranu pozdĺž hraníc s Bieloruskom
08 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinské sily pracujú na posilnení obranných línií a pozícií pozdĺž hraníc s Bieloruskom a Ruskom, uviedlo ministerstvo obrany.

Ministerstvo s odvolaním sa na generálporučíka Serhija Najeva, veliteľa spoločných síl ukrajinských ozbrojených síl, zverejnilo na Facebooku: "Pokračuje rozširovanie systému inžinierskych bariér v oblastiach hraničiacich s Bieloruskom a Ruskom. V tankovo ​​prístupných oblastiach sa vytvárajú protitankové mínové polia a pravdepodobné cesty zatlačenia nepriateľa hlboko z nášho územia, ktorými sú cesty, lesné cesty, mosty, elektrické vedenia atď."

Najev dodal, že ukrajinské ženijné jednotky vybavili za posledný týždeň niekoľko desiatok mínových polí s použitím viac ako 6000 protitankových mín. Ukrajinskí vojaci pracovali „nepretržite, napriek poveternostným podmienkam“, povedal.

Ruský prezident Vladimir Putin sa v stredu na rokovaní v Moskve stretol so svojím bieloruským náprotivkom a blízkym spojencom Alexandrom Lukašenkom. Moskva je najbližším politickým a finančným podporovateľom Minska.

Ruský prezident Vladimir Putin a bieloruský prezident Alexander Lukašenko, foto: Getty Images

Lukašenko dovolil Putinovi použiť územie Bieloruska ako štartovaciu rampu pre inváziu na Ukrajinu vo februári 2022. Minulý mesiac Putin oznámil, že Rusko rozmiestni v Bielorusku taktické jadrové zbrane.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Zelenskyj vyslal odkaz moslimom na fronte. A nie len tým
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opäť prehovoril k svojim spoluobčanom. Ale nielen k nim. Vyslal posolstvo do celého sveta. Posolstvo spojené s Krymom. Ale nezostal len pri tom. Vysvetľoval, že ukrajinskí moslimovia môžu dodržiavať zásady... Čítať ďalej
08 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik