OBROVSKÁ BUDAJOVA HANBA! Taraba šokuje podrobnosťami z návštevy holandského kráľovského páru
08 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Tomáš Taraba (Život-NS) udivený prijal informáciu, že keď sa holandský kráľ v Tatrách chcel napiť z miestneho potoka, ale povedali mu, že ak to urobí, dostane pokutu. V tejto súvislosti upozorňuje na „envirodiktatúru“, ktorú majú na svedomí ľudia okolo „ochranárskych mimovládok“ a ministerstva životného prostredia.

Taraba poukazuje na to, že pre environmentalistov je príroda výborný zdroj príjmov a že po voľbách bude nutné aj s tým niečo robiť. V súvislosti s holandským kráľom pripomenul aj konanie Romany Tabák, ktorá svojim „kúpeľom“ v Tatrách neublízila potoku, zato schytala veľkú kritiku. Spoplatneniu prírody sa nedávno venoval aj poslanec ĽSNS Martin Beluský.

Príroda patrí všetkým

„Budajovi environmentalisti si z prírody urobili len multimiliónový zdroj obohatenia pre svoje mimovládky. Príroda bola stvorená pre človeka a nie človek pre prírodu. Po voľbách bude treba Budajových kamošov odrezať od pocitu, že príroda patrí len im a ich pseudoprojektom na vyciciavanie eurofondov. Prírodu treba vrátiť naspäť ľuďom, aby mohli chodiť na turistiku, na hríby, všetko v duchu triezveho rozumu,“upozorňuje Taraba.

holandský kráľovský pár , Getty Images

Odmieta envirodiktatúru

„Tak ako Tabak nič nespravila potoku keď si do neho ľahla, ani holandský kráľ by nič neurobil potoku keby sa z neho napil. Odmietam túto envirodiktatúru, ktorá je len clonou na presadzovanie lobistických predražených riešení  vo väčšine oblastí života, priemysel nevynímajúc,“uzatvára Taraba.

Beluského paradox

Martin Beluský nedávno v rozprave k novelizácii zákona o ochrane prírody pripomenul, že na jednej strane ideme deťom pridávať hodinu telesnej hodiny týždenne, no na druhej strane má byť spoplatnený vstup do prírody.

„Preto sa navrhuje novela zákona o ochrane prírody a krajiny a ponecháva sa iba možnosť vyberania vstupného za vjazd motorových, alebo iných vozidiel,“ hovorí Beluský, podľa ktorého návrh ráta s možnosťou dobrovoľného vstupného.

Beluský o paradoxe: Pridávame telesnú výchovu, ale pobyt v prírode spoplatníme (VIDEO)
Martin Beluský (ĽSNS) upozornil na zaujímavý paradox. Pridávame deťom hodinu telesnej výchovy, dbáme o zdravé stravovanie detí, ale plánujeme spoplatniť vstup do prírody. Beluský obviňuje toho, kto vymyslel platenie vstupného do prírody z... Čítať ďalej
07 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik