USA dali Ukrajine ciele na zabíjanie ruských generálov
08 | 04 | 2023 I Milan Laca

Spojené štáty odovzdali súradnice ukrajinským ozbrojeným silám, aby zabili ruských generálov.

The New York Times: Americké spravodajské služby poskytli súradnice pre atentát na generálov ruskej armády.
Priznanie

Vojenská rozviedka Spojených štátov odovzdala súradnice vojenských základní ruskej armády ozbrojeným silám Ukrajiny, aby zabili ruských generálov. Informoval o tom denník The New York Times. „Počas konfliktu Spojené štáty poskytovali Ukrajine informácie o veliteľských stanovištiach, muničných skladoch a iných kľúčových uzloch na ruských vojenských líniách,“ píšu noviny.

Ich podiel

Denník napísal,  že práve táto rozviedka umožnila ukrajinskej strane „zabíjať vysokopostavených generálov a odkláňať zásoby munície ďalej od ruskej frontovej línie“.

Wall Street Journal tvrdo skritizovali Joea Bidena
Wall Street Journal tvrdo skritizovali Joea Bidena za Afganistan. Podľa novín bola stiahnutím sa, zničená prestíž Ameriky. Wall Street Journal uverejnil úvodník s názvom "Joe Biden neľutuje svoje stiahnutie z Afganistanu". Ako uviedli: "...keďže... Čítať ďalej
07 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Únik informácií
Americké ministerstvo obrany vyšetruje únik  utajovaných materiálov na sociálnej sieti, ktoré popisujú stav ukrajinskej armády a plány Spojených štátov a NATO na posilnenie ozbrojených síl Ukrajiny, píšu tiež The New York Times.Podľa novín tieto materiály údajne distribuujú ruské provládne kanály na Telegrame. Americká vláda pracuje na odstránení týchto dokumentov zo sociálnych sietí, ale doteraz sa to nepodarilo.
Čo obsahujú
Noviny tvrdia, že jeden z dokumentov, označených ako „prísne tajné“, popisuje „stav konfliktu k 1. marcu“. Ďalš, podľa nich, obsahuje stručné informácie o 12 vznikajúcich ukrajinských brigádach, z ktorých deväť sa zdá byť vycvičených a zásobovaných Spojenými štátmi a ďalšie členmi Severoatlantickej aliancie. V tajnom dokumente sa údajne uvádza, že šesť z týchto deviatich brigád by malo byť pripravených do 31. marca a zvyšok do 30. apríla. Článik tiež zdôrazňuje potrebu viac ako 250 tankov a 350 bojových vozidiel pechoty pre tieto formácie, napísali The New York Times.
Utajená ukrajinská ofenzíva
O pláne na protiútok nevie viac ako 5 ľudí! Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksiy Danilov vyhlásil, že informácie o tom, kde a kedy sa začne protiofenzíva ozbrojených síl. nemá viac ako 5 ľudí na planéte. Potvrdil to v... Čítať ďalej
07 | 04 | 2023 | Milan Laca
.
Ukrajinci vinia Moskvu
Zástupca hlavného riaditeľstva spravodajských služieb Andrij Jusov uviedol, že takzvané "utajované vojenské dokumenty" o plánoch ozbrojených síl, ktoré unikli online, sú falzifikátom a špeciálnou operáciou ruských špeciálnych služieb.
 
RUSKÁ SABOTÁŽ! Kričí Naď. Slovenské stíhačky pre Ukrajinu NIE SÚ BOJASCHOPNÉ! 
Slovensko zaslalo v marci postupne na Ukrajinu 13 stíhačiek typu MIG-29. Bohužiaľ, nie sú bojaschopné. Stíhačky mali byť schopné uletieť 350 hodín, nevydržali však viac ako 70, uviedol zástupca náčelníka generálneho štábu slovenských ozbrojených... Čítať ďalej
08 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik