Clinton si spytuje svedomie
06 | 04 | 2023 I Milan Laca

Bill Clinton ľutuje, že presvedčil Ukrajinu, aby sa vzdala jadrových zbraní.

Americký exprezident Bill Clinton v rozhovore pre RTÉ odsúdil svoju úlohu pri presviedčaní Ukrajiny, aby sa vzdala jadrových zbraní v roku 1994, píše strana.ua..

Rusko by si netrúflo

Clinton naznačil, že Rusko by nenapadlo Ukrajinu, ak by Kyjev stále mal jadrový odstrašujúci prostriedok.

Zlý pocit

"Cítim sa osobne zodpovedný, pretože som ich (Ukrajinu) prinútil súhlasiť s odovzdaním svojich jadrových zbraní. A nikto z nich neverí, že by Rusko urobilo tento trik, ak by Ukrajina stále mala svoje vlastné zbrane," povedal Clinton.

Ešte pár miliárd pre Kyjev
USA informovali o novom balíku vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote 2,6 miliardy dolárov. Spojené štáty odošlú veľkú zásielku munície, zbraní a vojenského vybavenia na Ukrajinu, ako súčasť nového balíka pomoci vo výške 2,6 miliardy dolárov,... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Milan Laca

Aj NATO je O.K.

Bývalý americký prezident už skôr povedal, že rozšírenie NATO na východ  bolo absolútne správne.  Do Aliancie prijali väčšinu východoeurópskych krajín. "Myslím si, že sme urobili správnu vec v správnom čase. A ak by sme to neurobili, táto kríza mohla nastať ešte skôr," povedal Clinton. Bill Clinton predtým  priznal, že ponúkol Borisovi Jeľcinovi prijatie Ruska do NATO.„Tým, čo som robil, som Rusku ponúkol nielen špeciálne partnerstvo s NATO, ale aj perspektívu možného členstva v NATO,“ dodal bývalý americký prezident.

Urobil veľa dobrého

rozhovore pre The Atlantic vyhlásil: „Keď som sa stal prezidentom, povedal som, že podporím Jeľcina v jeho úsilí vybudovať dobrú ekonomiku a fungujúcu demokraciu po páde Sovietskeho zväzu, ale podporím aj rozšírenie NATO o bývalých členov Varšavskej zmluvy a post Sovietske štáty. Mojou politikou bolo "pracovať pre najlepšie, pripravovať sa na najhoršie. Nebál som sa návratu Ruska ku komunizmu, ale návratu k ultranacionalizmu, ktorý nahradil demokraciu a spoluprácu imperiálnymi ašpiráciami, ako napríklad za Petra Veľkého a Kataríny Veľkej“.Clinton zároveň dodal, že urobil všetko pre to, aby sa Rusko stalo veľkou demokraciou pre túto generáciu.

Bidenova obľúbenosť v USA je v rekordnom páde
Prieskum Fox News ukázal, že : Prezident Biden si vyslúžil spomedzi všetkých doterajších prezidentov USA najnižšie percento obľúbenosti. Hodnotenie pracovného výkonu prezidenta Joea Bidena je väčšinou stabilné už viac ako rok a v najnovšom... Čítať ďalej
05 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme