Zelenského "posledné" varovanie
03 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

"Máte poslednú šancu utiecť živí. Zelenskyj varuje Rusov pred drvivou protiofenzívou" - znie aktuálna správa českej agentúry ČTK na webe novinky.cz. 

"Všetky okupované ukrajinské územia budú čoskoro oslobodené. Ruskí vojaci, ktorí chcú vojnu prežiť, majú poslednú šancu utiecť." Podľa serveru Ukrajinska pravda to vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Kedy sa majú protiútoky začať, nespresnil.

Zahmlievanie, alebo reálne varovanie?

„Nebudem spomínať nič konkrétne, pretože nechcem ruským teroristom umožniť, aby sa na náš postup pripravili. Ale urobíme to a oni to musia vedieť. Majú ešte čas sa odtiaľ dostať alebo ich zničíme,“ varoval Zelenskyj .

Ukrajinský prezident sa o chystanej protiofenzíve zmieňoval počas návštevy dediny Jagodne. Vydal sa aj do miestnej školy, kde Rusi údajne takmer mesiac držali civilistov ako rukojemníkov. Spolu so Zelenským školu navštívili nemecký vicekancelár Robert Habeck, veľvyslankyňa Nemecka na Ukrajine Anka Feldhusenová a vedúci prezidentskej kancelárie Andrij Jermak.

Putinovi praje zvyšok života v pivnici s vedierkom

Pri pohľade na miesto, kde okupanti mučili miestnych obyvateľov, Zelenskyj povedal, že by si prialť, aby ruský prezident Vladimír Putin „strávil zvyšok svojho života v pivnici, s vedrom namiesto záchodu“, napísala podľa ČTK Ukrajinská pravda .

Asi ide odpočítavanie

Kedy by sa mala avizovaná protiofenzíva začať, ukrajinský prezident síce nespresnil, jeho minister obrany Oleksij Reznikov bol ale minulý týždeň otvorenejší. Vyhlásil, že generálny štáb so začatím čaká na príhodný okamih a vhodné počasie.

V súčasnej dobe je situácia na bojiskách východnej Ukrajiny podľa dostupných informácií patová. Obe armády držia pozície, vedú opotrebovaciu vojnu a vyčkávajú. Z vyhlásenia kyjevských špičiek sa ale zdá, že sa teraz iniciatívu pokúsi prevziať ukrajinská armáda.

Čudné aktivity v Bielorusku
V Bielorusku sa začala náhla kontrola bojovej pripravenosti armády. Úrady vydali dekrét, ktorý môže obmedziť pohyb civilnej dopravy. Informuje agentúra unian.net. V mene prezidenta Bieloruskej republiky Alexandra Lukašenka začalo Bielorusko... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme