Dôstojník Pentagonu: Západné tanky na Ukrajine zhoria! (VIDEO)
04 | 04 | 2023 I Milan Laca

Ruské ozbrojené sily premenia západné tanky na Ukrajine na popol.

Bývalý dôstojník Pentagonu Stephen Brian verí, že západné tanky, dodané Ukrajine, sa premenia na popol na bojisku spolu s posádkou. Tento názor vyjadril v článku pre portál Zbrane a stratégia.

Zraniteľné
Západné tanky Abrams, Challenger a Leopard budú pre ruskú armádu ľahkým cieľom, vyhlásil bývalý zamestnanec Pentagonu Stephen Brian. "Nemecké, britské a americké hlavné bojové tanky buď už dorazili na Ukrajinu, alebo sú na ceste. Tieto tanky však majú dobre známe nedostatky a Rusi sú na ne pravdepodobne pripravení," píše Brian. "Navyše žiadny z tankov nemá nijaké aktívne ochranné systémy, čo je kritický spôsob ochrany tankov a posádok pred modernými protitankovými zbraňami."
Zelenského "posledné" varovanie
"Máte poslednú šancu utiecť živí. Zelenskyj varuje Rusov pred drvivou protiofenzívou" - znie aktuálna správa českej agentúry ČTK na webe novinky.cz. "Všetky okupované ukrajinské územia budú čoskoro oslobodené. Ruskí vojaci, ktorí chcú vojnu... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Ivan Brožík
Slabiny

V článku uvádza hlavné slabiny západných tankov, vrátane príliš veľkej hmotnosti a neschopnosti fungovať na poľných cestách. Poznamenáva, že je nepravdepodobné, že by niekto videl, ako sa správne vybavené tanky zúčastňujú na bojoch. "A je čoraz pravdepodobnejšie, že mnohé hlavné bojové tanky z Európy a Spojených štátov sa premenia na popol spolu so svojimi posádkami," uzatvára Stephen Brian.

Vycvičili posádky

Na konci marca vyšlo oznámenie, že ukrajinskí vojaci skončili výcvik obsluhy britských tankov Challenger 2 a vrátili sa zo Spojeného kráľovstva do svojej vlasti.

Ruský robot Marker

Ruské protizbrane

Do sériovej výroby sa dostáva ruská bojová robotická platforma Marker. Bude nasadená na front. Táto zbraň je schopná zasiahnuť vozidlá na vzdialenosť až 5500 metrov a preniknúť do pancierovania s hrúbkou 1000-1200 mm. Môže sa stať skutočným „zabijakom“ tankov, vrátane západných.

Čudné aktivity v Bielorusku
V Bielorusku sa začala náhla kontrola bojovej pripravenosti armády. Úrady vydali dekrét, ktorý môže obmedziť pohyb civilnej dopravy. Informuje agentúra unian.net. V mene prezidenta Bieloruskej republiky Alexandra Lukašenka začalo Bielorusko... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme