Nad Bachmutom veje ruská vlajka
03 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Wagnerovci vyvesili ruskú vlajku na budovu samosprávy v Bachmute, a mesto tak z „právneho hľadiska“ dobyli, tvrdí šéf tejto ruskej žoldnierskej skupiny Jevgenij Prigožin. Informuje o tom agentúra ČTK s odvolaním sa na Reuters, podľa ktorej ale jeho slová nemožno nezávisle overiť. Kyjev podľa agentúry AFP uviedol, že má Bachmut stále v držbe. Jeho jednotky sú naďalej v západnej časti mesta, o ktoré sa už osem mesiacov vedú tuhé boje.


"Z právneho hľadiska bol Bachmut dobytý," uviedol Prigožin vo zvukovej správe zverejnenej na Telegrame. „Nepriateľ je sústredený v západných častiach (mesta),“ pripustil ale zároveň trvajúca prítomnosť ukrajinských obrancov.

Kyjev dobytie mesta rozporuje. „Nepriateľ svoj útok na Bachmut nezastavil. Ukrajinskí obrancovia však mesto statočne držia a odrážajú početné nepriateľské útoky,“ uviedol podľa AFP ukrajinský generálny štáb v nedeľu neskoro večer.

Dnes nad ránom potom znovu konštatoval, že sa ukrajinským vojakom podarilo odraziť množstvo nepriateľských útokov.

 
Prigožin priznal veľké straty wagnerovcov pri Bachmute
 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podľa Reuters pripustil, že boje o mesto sú aj naďalej obzvlášť ťažké, ale ani náznakom nedal najavo, že by Bachmut padol.

Agentúra poznamenáva, že šéf Wagnerovej skupiny Prigožin v minulosti uvádzal tvrdenia, ktoré sa ukázali ako nepravdivé.

Americkí piloti boli bezmocní... (VIDEO)
Air Force Times: Ruské systémy protivzdušnej obrany S-300 oklamali amerických pilotov F-35 na hraniciach s Ruskom. Ruské protilietadlové raketové systémy S-300 (SAM) oklamali pilotov stíhačiek F-35 amerického letectva, ktorých vyslali hliadkovať... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme