Miliardy pre Kyjev od NATO
04 | 04 | 2023 I Milan Laca

NATO dodalo Kyjevu vojenskú pomoc vo výške 65 miliárd eur, pričom spustilo nový program.

Pomohli

Krajiny NATO poskytli Ukrajine vojenskú pomoc vo výške 65 miliárd eur. V súčasnosti propravujú dlhodobý program vojenskej podpory, vyhlásil na tlačovej konferencii v Bruseli generálny tajomník aliancie Jens Stoltenberg.

 

Zelenskyj naznačil, že tento týždeň sa niečo na fronte udeje
Volodymyr Zelenskyj viacvýznamovo pripomenul dôležitosť začínajúceho sa týždňa pre víťazstvo Ukrajiny. Urobil tak v dôležitom nočnom vyhlásení. Informovala ukrajinská agentúra unian.net. Prípravy na plánované podujatia už prebiehajú, povedal... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Miliardy

"Spojenci dodali vojenskú pomoc vo výške 65 miliárd eur. Vítam, že na Ukrajinu začali prichádzať moderné bojové tanky a iné obrnené vozidlá," povedal Stoltenberg pred stretnutím ministrov zahraničných vecí NATO naplánovaným na 4. až 5. apríla. "Budeme diskutovať o tom, ako môžeme zintenzívniť našu podporu a to aj pokračovaním v posilňovaní ukrajinských ozbrojených síl. Aj podporou ich prechodu zo sovietskej éry na vybavenie a doktrínu NATO. Očakávam teda, že ministri budú súhlasiť so začatím prác na vývoji multi- ročníka programu pre Ukrajinu“.

Na dlho...

Podľa Stoltenberga je podpora Kyjeva zo strany NATO „na dlhú trať“. To môže znamenať „skutočný rozdiel“ na bojovom poli a „umožniť ukrajinským silám oslobodiť viac územia,“ povedal.

Reč bude aj o Číne

Členské krajiny NATO veria, že "to, čo sa stalo na Ukrajine", by sa mohlo zopakovať vo východnej Ázii, vyhlásil Stoltenberg. 
Ministri EÚ podľa neho plánujú na nadchádzajúcom stretnutí diskutovať o "stupňujúcom sa zbližovaní medzi Čínou a Ruskom". Dodávať čínske zbrane Rusku by bolo "veľkou chybou", dodal Stoltenberg. Stoltenberg predtým vyhlásil, že aliancia nevidí žiadne známky toho, že Čína dodáva Rusku smrtiace zbrane. Podľa neho však vidia signály, ktoré naznačujú, že Peking má takéto zámery.

Česká ministerka: Použitie jadrových zbraní na Ukrajine by nepredstavovalo hrozbu pre české obyvateľstvo
Použitie taktických jadrových zbraní na Ukrajine by nepredstavovalo hrozbu pre české obyvateľstvo, povedala česká ministerka obrany Jana Černochová v nedeľňajšom debatnom programe českej verejnoprávnej televízie. "Aj keby sa to stalo, obyvateľstvu... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme