Hlas-SD vie, čo musí urobiť nová vláda (VIDEO)
03 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Strana Hlas - sociálna demokracia spustila petíciu občanov, ktorí požadujú, aby vláda, ktorá vzíde z nadchádzajúcich parlamentných volieb splnila tri podmienky.

Strana Hlas je dlhodobým kritikom súčasnej vlády a dôsledkov jej pôsobenia. Mienia teda, že zmena je nutná. Tá sa však nezaobíde bez radikálnejších zmien. Vo svojej petícii teda Hlas navrhuje nie len ekonomické opatrenia proti zvyšovaniu cien, ale aj pomoc štátu najslabším skupinám obyvateľstva a v prípade, že to vláda nesplní, boli vyvodené dôsledky.

Nahnevaný Šutaj Eštok, vytočená Dolinková, nespokojní občania

Poslanci Hlasu-SD so železnou pravidelnosťou kritizujú činnosť vlády ako celku, ale aj jednotlivých jej členov.  

„Za hranicami nám prebieha vojna, partneri zo Slovenskej republiky zdieľajú utajované skutočnosti a Roman Mikulec sa oboznamuje s takýmito informáciami bez toho, aby spĺňal požadované kritériá. Ide nie len o bezpečnostné riziko, ale aj spochybnenie Slovenska, ako partnera Severoatlantickej aliancie a medzinárodnú hanbu,“ upozornil nedávno na porušenie zákona o utajovanej skutočnosti ministrom Mikulcom (OĽaNO) Matúš Šutaj Eštok.

"Fatálne zlyhanie a zmarenie výstavby univerzitnej nemocnice na Rázsochách je posledným symbolickým klincom do rakvy a pohrebom tejto najneschopnejšej amatérskej odvolanej vlády," myslí si Zuzana Dolinková, odborníčka na zdravotníctvo.

&mibextid=1YhcI9R

Zmena je nutná

„Slovensko za posledné tri roky stagnuje a ľudia majú pocit, že začalo doslova cúvať. Jediným výsledkom Hegerovo-Matovičovej vlády je zdražovanie, kríza a chaos. Ľudia sú právom znepokojení a sklamaní. Musíme to zmeniť. Chceme Slovensko dostať na správnu cestu, ukončiť chaos, začať pracovať pre ľudí a nenechať si vziať našu budúcnosť. Ak súhlasíte s niektorou z požiadaviek pre budúcu vládu, vyjadrite svoj názor,“znie výzva strany v texte petície.

Vedia, ako ju dosiahnuť

Svojim podpisom petície občania Slovenska od vlády, ktorá sa vyformuje po predčasných voľbách, požadujú tri podmienky, ktoré uvádzame bez redakčného zásahu

1. Zastavila drastické zvyšovanie cien energií a potravín súkromnými korporáciami tak, že vráti kontrolu nad strategickými energetickými spoločnosťami späť do rúk štátu a nastaví silnú ruku štátu aj nad trhom potravín.

2. Chránila dôchodcov, rodiny a slabých pred zdražovaním tak, že im bude garantovať skutočný 13. dôchodok a mimoriadnu finančnú pomoc.

3. Znížila platy politikov, ak sa do roka nepodarí zastaviť prepad životnej úrovne ľudí na Slovensku.

Petíciu nájdete na tomto odkaze:

 www.peticiazazmenu.sk

Šutaj Eštok: Mikulec a jeho ďalší škandál (VIDEO)
Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) tvrdí, že minister Mikulec (OĽaNO), ktorý sa nikdy nemal stať ministrom, by mal na čele rezortu skončiť čo najskôr. K tomuto tvrdeniu ho zase raz priviedlo ministrovo konanie a zistenie Národného bezpečnostného úradu... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik