Heredoš: Naď bezostyšne provokuje! Musíme konať (VIDEO)
04 | 04 | 2023 I Eka Balašková

„Namiesto rečí sa snažím konať,“ píše Miroslav Heredoš na sociálnej sieti, kde upozorňuje, že proti ministrovi obrany Naďovi (Demokrati) pracuje ako proti zlu, ktoré reálne ťahá naše deti do vojny. 

S Medzinárodnou zmluvou s Ruskom, ktorú vraj nie je možné dohľadať, navštívil generálnu prokuratúru, prezidentský palác a chystá sa aj pred dom odvolaného ministra obrany. Toho sa možno bude konkrétne pýtať na nejasnosti, ktoré má okolo uzemnenia stíhačiek MIG-29.

Prečo musí konať

Heredoš cituje zo správy agentúry TASS z 31. marca, podľa ktorej Ruská federácia chce riešiť situáciu, no Bratislava sa vyhýba.

Slovenské ministerstvo obrany sa vyhýba rokovaniam s Ruskom o reexporte lietadiel MiG-29 na Ukrajinu napriek opakovaným návrhom ruskej strany na civilizovanie urovnanie situácie. Informovala o tom v piatok Federálna služba pre vojensko-technickú spoluprácu (FSMTC),“ cituje Heredoš.

"Napriek opakovaným návrhom ruského FSMTC a ruských dodávateľov na civilizované riešenie situácie sa slovenské ministerstvo obrany vyhýba rokovaniam a riešeniu týchto otázok," uviedla služba,“ pokračuje Heredoš v citácii.

VOROBELOVÁ: ČAPUTOVÁ v úrovni štátnictva v ničom nezaostáva za KISKOM
Poslankyňa Národnej rady SR Slavěna Vorobelová sa na svojom facebooku rozpísala o prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorá sa podľa nej teší ešte väčšej ochrane médií hlavného prúdu, než ako to bolo v prípade jej predchodcu Andreja Kisku. Falošná... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Ladislav Kováčik

Dva kroky Heredoša

Miroslav Heredoš preto osobne odniesol Medzinárodnú zmluvu s Ruskom ako do Prezidentského paláca Zuzane Čaputovej, tak aj na Generálnu prokuratúru Marošovi Žilinkovi.

„Obaja dostali Otvorené listy s výzvou, aby proti Naďovi zasiahli a Žilinka spustil konanie. Pretože to, čo sa udialo s MIG-29 je porušenie medzinárodnej zmluvy a Ruskú federáciu bezostyšne provokujeme. Celú kópiu Medzinárodnej zmluvy s RF z roku 1997 majú teda osobne od nás občanov aj Maroš Žilinka a Zuzana Čaputová,“uvádza Heredoš s tým, že obom adresoval výzvu, aby konali.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Maroš Žilinka a Zuzana Čaputová

Ministrovi pred dvere domu

„Vo štvrtok 6. apríla 2023 pôjdeme dokonca ako občania odniesť a odovzdať Zmluvu aj Jaroslavovi Naďovi v mieste jeho bydliska, priamo do jeho domu. Tu končí všetka sranda,“ upozorňuje Heredoš. Spoločnosť mu bude robiť právnička, Katarína Boková z iniciatívy Matky za mier. Tú ste mohli zaregistrovať ako organizátorku pochodu 3. marca v Bratislave.

Bude sa ho pýtať aj na MIGy?

Heredošovi „nedá spávať“ ani to, ako to je v skutočnosti so slovenskými stíhačkami MiG – 29. Tie Naď prezentoval ako nám zbytočnú „kopu šrotu“, ktorá však má pomôcť Ukrajine. Heredoša zaujíma, prečo boli uzemnené ako nefunkčné.

„Nebolo rozhodnutie, uzemniť slovenské stíhačky, účelovým rozhodnutím z Vašej strany na popud USA, aby ste vedeli robiť obchody s novými vrtuľníkmi od firmy BELL? Tieto "kopy šrotu" si ešte v lete minulého roku veselo lietali na našom nebi a o žiadny uzemnený "šrot" sa nejednalo. Odpovedzte nám,“vyzýva Heredoš odvolaného ministra.

Väčšina obyvateľov Slovenska rozmýšľa o mieri úplne inak ako bábky vojnových štváčov(ma7.sk)
"Väčšina obyvateľov Slovenska rozmýšľa o mieri úplne inak ako tieto bábky vojnových štváčov, ktorí sa zhostili epizodickej úlohy v tej istej hororovej hre, v ktorej hrá hlavnú úlohu ukrajinský herec. Kto zastaví Hegera a Naďa? Čo ešte môžu urobiť... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik