Čudné aktivity v Bielorusku
03 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

V Bielorusku sa začala náhla kontrola bojovej pripravenosti armády. Úrady vydali dekrét, ktorý môže obmedziť pohyb civilnej dopravy. Informuje agentúra unian.net.

V mene prezidenta Bieloruskej republiky Alexandra Lukašenka začalo Bielorusko preverovať bojovú pripravenosť ozbrojených síl krajiny. Uvádza sa to v správe tlačovej služby bieloruského ministerstva obrany.

„Opatrenia sú komplexného charakteru a umožnia zistiť schopnosť veliteľov riadiť podriadené vojenské útvary a podútvary pri ich uvedení do najvyššieho stupňa bojovej pohotovosti, ako aj pripravenosť vojenských útvarov na plnenie úloh na určený účel včas,“ uvádza Ministerstvo obrany Bieloruskej republiky.

Technika sa dáva do pohybu

Pri tejto kontrole je plánovaný pohyb vojenskej techniky, je možné dočasne obmedziť pohyb civilných vozidiel po verejných komunikáciách a teréne. 

Bieloruský prezident tiež priznal, že Putinovi umožnil od jesene 2022 vykonávať rozsiahle rotácie ruských jednotiek na bieloruskom území .

Treba si uvedomiť, že územie Bieloruska sa v podstate stalo odrazovým mostíkom pre Putinovu armádu. A na začiatku totálnej vojny útočníci vykonali pozemnú inváziu na Ukrajinu z územia Bieloruskej republiky. Tvrdí ukrajinský unian.net.

Špiónsky cirkus (VIDEO)
Rusi zatkli amerického špióna. Novinára amerického denníka The Wall Street Journal Evana Gershkovicha zadržala ruská FSB v Jekaterinburgu. Dôvodom je podozrenie zo špionáže. Podľa bezpečnostnej služby, sa Gershkovich snažil získať informácie,... Čítať ďalej
03 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme