Väčšina obyvateľov Slovenska rozmýšľa o mieri úplne inak ako bábky vojnových štváčov(ma7.sk)
02 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Väčšina obyvateľov Slovenska rozmýšľa o mieri úplne inak ako tieto bábky vojnových štváčov, ktorí sa zhostili epizodickej úlohy v tej istej hororovej hre, v ktorej hrá hlavnú úlohu ukrajinský herec. Kto zastaví Hegera a Naďa? Čo ešte môžu urobiť do konca septembra?" komentátor Károly Kövesdi.

Počúvam slová od neúspešného ministra obrany v neúspešnej slovenskej vláde a neverím vlastným ušiam. Zastavte ich! Píše komentátor Károly Kövesdi, pre maďarský portál ma7.sk.

Názor komentátora Károlya Kövesdiho, s názvom "Zastavte ich!" zverejnený v denníku ma7.sk, prinášame v plnom znení.

Jaroslav Naď a Eduard Heger (poverený premiér neúspešnej vlády) navštívili v piatok Ukrajinu, kde s ukrajinským vedením diskutovali o viacerých otázkach.

Je potrebné dostatočne zdôrazniť: hovoríme o vláde, ktorá bola odvolaná a poverená do predčasných volieb a ktorá má právomoc nejakým spôsobom fungovať v tejto krajine, ktorá si zaslúži lepší osud, kým nebude mať oficiálnu, legitímnu vládu, ktorá sa vytvorí po parlamentných voľbách.

A títo dvaja ľudia rokujú s ukrajinským vedením, akoby sme boli členmi spoločnej únie alebo vojenskej aliancie!

Spoločne plánujú, akú muníciu by mohli Ukrajinci vyrobiť spolu so Slovenskom, aké typy zbraní boli doteraz odovzdané, lapajú po všetkých členských štátoch NATO a čo ďalšie by sa dalo poslať do tejto krvavej vojny, aj keby hrozilo, že Slovensko zostane bezbranné. Jaroslav Naď tiež bľabotá, že dúfa, že najbližšie mesiace budú rozhodujúce pre vývoj vojny na Ukrajine. A tento veľmi jednoduchý muž tiež dúfa, že v lete prídu dobré správy z frontu na Ukrajine.

Niekedy si myslím, že snívam a že by bolo pekné prebudiť sa z tejto nočnej mory. Alebo by nám niečo uniklo?

Mohli tajne vyhlásiť vojnu Ruskej federácii?

Je možné, že niekoľko ľudí vyhlásilo vojnu a neúspešná slovenská vláda sa snaží pretlačiť na prvé miesto s tým, že kto dáva viac, kto dáva rýchlejšie?

"Ukrajina by mohla do konca roka dostať 50 stíhačiek. Tieto krajiny nahradia prenesenú technológiu, F-35-kami vo svojich vlastných zložkách. Zároveň ukrajinskí piloti absolvujú výcvik na stíhačkách F-16. Počas výcviku Ukrajinci uvidia, ako rýchlo sa bývalí piloti MIG-29 dokážu prispôsobiť F-16. Ak sa im to podarí relatívne rýchlo, F-16 a F-18 by mohli doraziť rýchlejšie. Mohlo by sa to stať na jeseň alebo začiatkom zimy."

Áno, vyzerá to ako počúvať samotného ukrajinského ministra obrany alebo vrchného veliteľa armády. Azda naposledy v slovenskej politike dokázal iba Vladimír Mečiar naraz vybrúsiť toľko nezmyslov bez toho, aby sa nadýchol.

Neúspešný minister Jaroslav Naď (a jeho šéf, rovnako neúspešný premiér) zabudli len na maličkosť, že táto vojna nie je neškodná aplikácia, ktorú si môžu stiahnuť z internetu deti alebo nezrelí dospelí, nie je to počítačová hra, v ktorej môžete bez následkov stláčať tlačidlá alebo trhať joystickom. 

Je mi z vás zle

Írska poslankyňa Európskeho parlamentu Clare Dalyová sa odváži otvorene povedať, čo si myslí a neskrýva svoje emócie.

Je to žena z mäsa a kostí, ktorá sa prihovorila dobre učesaným, vyžehlenými postavičkám, pózujúcim pred kamerami, slúžiacim hlasovaciemu zariadeniu, ktorí si svoje mnohotisícové eurá zarobia aj na honorároch, ktoré súvisia s otvoreným podnecovaním pokračovania vojny.

"Počúvam povzbudzovanie v interiéri, bezpečne, tisíce kilometrov od frontovej línie... Stálo by za to upriamiť ich pozornosť na to, čo zažívajú bežní Ukrajinci. Podľa The Economist je v celej krajine nútená branná povinnosť, mobilizovaní ľudia bez skúseností alebo výcviku sú posielaní na front. Britský minister to prirovnal k stratám v prvej svetovej vojne. Rozsah strát je tajný, ale odhaduje sa, že by to mohlo byť asi 120 000 ľudí. Velitelia práporu pre Washington Post uviedli, že regrúti utekajú strmhlav zo svojich pozícií. Podľa politických správ sú dezertéri masovo eliminovaní. Sú to ľudské bytosti a toto je hanebný nedostatok empatie voči obyčajným ľuďom tu v tejto vojnovej rétorike! Tu sa diskutuje o potrebe pokračovať v preprave zbraní potrebných na udržanie vojny. Ukrajina spaľuje generáciu mužov, synov, manželov, bratov a sestier, ktorí nemôžu byť nikdy nahradení! Toto nemôže pokračovať donekonečna! A vy, chorí generáli vojny, ktorí tu sedíte, chcete poslať týchto ľudí na smrť! Je mi z vás zle!"

Pridajme nezanedbateľný fakt, že väčšina obyvateľov Slovenska rozmýšľa o mieri úplne inak ako tieto bábky vojnových štváčov, ktorí sa zhostili epizodickej úlohy v tej istej hororovej hre, v ktorej hrá hlavnú úlohu ukrajinský herec.

Kto zastaví Hegera a Naďa? Čo ešte môžu urobiť do konca septembra?

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik